-+=
Olvasási idő: 2 perc

Gundel palacsinta. Erről sok minden eszünkbe juthat, a diéta talán a legkevésbé…pláne ha tortát is készítünk belőle. Alkalomadtán nem csak belefér, KELL is! Persze azért mentettem ami menthető, a kalóriát is csökkentettem amennyire lehet és figyeltem arra, hogy értékes (és lehetőleg minél kevesebb allergizáló) hozzávalókat használjak.

  • A palacsinta fehér-liszt helyett zablisztből készült, magas protein tartalmú palacsinta. CSAK VÍZ kell hozzá – vagy növényi tej.
  • Tej helyett mandulatejet használtam.
  • Cukor helyett fehérjeport használtam és egy kis eritritet.
  • A hagyományos tejszínnel ellentétben pedig zabtejszínnel készítettem.
  • Jóval kevesebb, fele annyi csokimázt készítettem mint kellett volna, ezzel is csökkentve az energiatartalmat.

Ezek a változások úgy gondolom, nem csak hogy beleférnek de ízélményben is alig észrevehető különbséget mutatnak.
Ellenben kapunk egy alacsonyabb kalóriatartalommal rendelkező és egészségesebb desszertet úgyhogy miért ne készíthetnénk.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!


Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
Hozzávalók
A palacsintához:
A diós krémhez:
A csokimázhoz:
  • 125 g étcsoki
  • 1,5 dl zabtejszín
  • 2 tk rumaroma
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
Hozzávalók
A palacsintához:
A diós krémhez:
A csokimázhoz:
  • 125 g étcsoki
  • 1,5 dl zabtejszín
  • 2 tk rumaroma
Elkészítés
  1. A palacsintaport a vízzel egy shakerben elkeverjük és olajspray-s teflonon egyenként kisütjük.
  2. Miután kisütöttük a palacsintákat (Nekem ebből a mennyiségből 12 db lett) a diót, fahéjat,rumaromát, narancshéjat, édesítőszert egy edénybe öntjük. A mandulatejet a fehérjeporral és a pudingporral/keményítővel összerázzuk és mehet ez is edénybe. Pár percig főzzük ameddig besűrűsödik.
  3. A csokikrémhez a csokit apró darabokra tördeljük és hőálló tálba tesszük, A tejszínhez hozzátesszük a rumaromát és elkezdjük egy kis edényben melegíteni. (Nem kell megvárni míg teljesen felforr). Nyakon öntjük vele a csokit és elkeverjük,
  4. Jöhet az összeállítás, ami a következő: Palacsinta-diós krém- csokikrém és így tovább amíg el fogy, (Én ez esetben csak minden második palacsintát kentem meg a csokikrémmel) Az utolsó palacsintát már csak csokival öntjük le. Díszítjuk egy kis tört dióval és mehet is a hűtőbe minimum egy órára.

Hasonló "édes hungarikum"  azaz a sportszelet receptjét ITT találod!

Palacsinta diétásan

Gundel palacsinta diétásan

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.