-+=
Olvasási idő: 2 perc

Biztosan ismeritek az érzést amikor már a könyökötökön folyik kis hús, már csak a gondolatától is elmegy a kedvetek az evéstől… pont így voltam én is amikor készítettem ezt az ebédet.
Hozzáteszem szerintem nem is kellene mindegy nap húst enni, csak egy icipici kreativitás kell és isteni vega ebédet lehet összedobni néhány alapanyagból. 

Ez a recept például teljesen spontán pattant ki a fejemből a konyhában tüsténkedve. Annyit tudtam, hogy valamilyen hagyományos ízvilágot szeretnék, a hozzávalók pedig menet közben érzésre jöttek hozzá.
Bevallom nem szoktam ilyet csinálni, nem vagyok az a fajta aki beugrik a konyhába és összedob valamit abból ami van. Mint az élet minden területén a konyhában is szeretek mindet jóóól megtervezni… úgyhogy kissé féltem, de nem kis meglepetésemre valami isteni lett!! 

Az ízvilágát talán a rizses húséhoz vagy a rakott keléhez tudom hasonlítani. 

Totálisan INGYENES a kiszállítás + a 3ik INGYEN van a Peakshopban, amíg Fotózáson vagyunk!

Próbáljátok ki , nem fogtok csalódni?

A kalória a teljes mennyiségre vonatkozik!!!

Tápanyagadatok
Brutálfinom húsmentes ebédötlet
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 1100 Ebből zsírsavak (kcal) 360
% DV (napi érték)*
Összes zsír 40g 62%
Szénhidrát 140g 47%
Fehérje 51g 102%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Az alja
  • 5 db közepes répa
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 140 gramm bulgur
  • 280 gramm víz
  • kókuszolaj
  • fűszerek ízlés szerint (én használtam: só, bors, petrezselyem, cayenne-bors, őrölt pirospaprika és egy kevés bio pulyka fűszerkeverék)
A teteje
  • 1 nagy doboz natúr joghurt (én most magas zsírtartalmút használtam, ez a főétel bőven elbírja)
  • 100 gramm light reszelt mozzarella
  • ízlés szerint só, bors
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Az alja
  • 5 db közepes répa
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 140 gramm bulgur
  • 280 gramm víz
  • kókuszolaj
  • fűszerek ízlés szerint (én használtam: só, bors, petrezselyem, cayenne-bors, őrölt pirospaprika és egy kevés bio pulyka fűszerkeverék)
A teteje
  • 1 nagy doboz natúr joghurt (én most magas zsírtartalmút használtam, ez a főétel bőven elbírja)
  • 100 gramm light reszelt mozzarella
  • ízlés szerint só, bors
Elkészítés
  1. Zöldségeket előkészítjük. Cukkinit, répát meghámozzuk majd lereszeljük. Hagymát apró kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát kevés kókuszolajon dinszteljük, majd mikor már majdnem kész belenyomjuk a fokhagymákat is és párat keverünk rajta.
  3. Majd jöhetnek rá a lereszelt zöldségek, megfűszerezzük (pirospaprika kivételével) és puhára főzzük. Miközben készül a zöldség feltesszük főni a bulgurt kétszer annyi vízben egy kis sóval és petrezselyemmel. Miután felforrt a víz alacsony fokozatra tesszük és körülbelül 10 perc alatt kész.
  4. Mikor megpuhult a répa és a cukkini hozzátesszük a pirospaprikát is, kevergetünk rajta párat majd hozzátesszük a kész bulgurt és egy hőálló tálba kanalazzuk az egész keveréket.
  5. Összekeverjük a joghurtot és a mozzarellát, teszünk hozzá egy kis sót és borsot majd mehet is a zöldséges keverék tetejére.
  6. Végül pedig mehet a sütőbe 190 fokra (légkeverésen) körülbelül 20 percre amíg ránézésre jó nem lesz.

Több húsmentes recept ITT!

húsmentes

húsmentes rizses hús

Hogyan lehetsz gyönyörű, fitnesz anyuka a gyermekeid mellett? Töltsd le INGYEN a felkészítő terved!