A nyári könnyed desszertek után jöhetnek a kicsit testesebb és erőteljesebb ízvilágú finomságok. Ilyen ez az elegáns és stresszoldó pohárkrém is amit a Peak újdonsága, a Crunchy csokis-karamellás nugátkrém tesz igazán különlegessé. A recept természetesen cukormentes, de tele van egészséges zsírsavakkal és szénhidrátból is lassú felszívódásút tartalmaz!
Gyors tipp, ha RÁD TÖR A FALÁSROHAM!
Ez megesik mindenkivel, hogy kicsit jobban kívánjuk az édeset, és oktalanul benassolnánk a hűtőt. Nos, erre TÖKÉLETESEK a Peak krémek: elég tömény, de isteni ízviláguk van, CUKORMENTESEK, és hidd el, 1-2 kanállal bővel eltelítődsz! A legújabb kedvenc fehérjedús (!!!), vegán, lowcarb “bogyós csoki” nugátkrém. Őt vesd be!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 2 darab M-es tojás
- 50 gramm zabliszt
- 2-3 tevőkanál cukrozatlan Holland kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 gramm Szafi négyszeres erősségű édesítő
- 2 deciliter főzött kávé
- 50 gramm Szafi karamellás zabpudingpor
- 4 deciliter mandulatej
- 20 gramm Szafi négyszeres erősségű édesítő
- 3 evőkanál Peak Crunchy Nougat Butter - cukormentes nugátkrém
- puffasztott köles
Hozzávalók
Piskóta hozzávalók:
Pudding hozzávalók:
Tetejére:
|
- A piskótához a tojásokat ketté választjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgát a kókuszvirágcukorral „habosra”keverjük majd összeöntjük a kettőt és alaposan de óvatosan elkeverjük .
- Ezután mehetnek bele apránként a száraz hozzávalók (Én szitán keresztül 3-4 adagban szoktam hozzáadni) és addig kevergetjük míg egynemű masszát nem kapunk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (18cm) öntjük a masszát és 180 fokon, alsó-felső sütésen 30 perc alatt készre sütjük.
- Mialatt sül a piskóta, elkészítjük a pudingot. Shakerben összerázzuk a pudingport, édesítőszert és a mandulatejet, majd pár perc alatt közepes hőfokon készre főzzük.
- A már kész és kihűlt piskótát darabokra tépkedjük és nyakon öntjük a kávéval.
- Ezután már csak rétegezni kell tetszés szerint. Én legalulra tettem egy kis puffasztott kölest, majd a piskótát, végül a pudingot és így tovább. A teterjére pedig marad a legfontosabb, a Crunchy nugátkérm.