A kávé és a pisztácia mennyei páros - ezt a legtöbb szicíliai cukrász tudja :) Elhoztuk Neked torta formában, ha valami igazán menővel akarsz villantani a kávérajongó körnek!
A kávé és a pisztácia mennyei páros - ezt a legtöbb szicíliai cukrász tudja :) Elhoztuk Neked torta formában, ha valami igazán menővel akarsz villantani a kávérajongó körnek!
-+=
Olvasási idő:< 1perc
Vannak dolgok, amik szuper párost alkotnak. Így van ez a két szicíliai finomsággal is: a kávával is a pisztáciával. Mikor a Peaknél megjelent a pisztáciakrém, már akkor is tiramisu tortákba landolt, így teljesen egyértelmű volt továbbvinni ezt a generációt, és egy kávés, krémes tönköly tortának bemutatni!
A 3 db tojásból kettő fehérjét külön egy tálban kemény habbá verünk. A maradék tojásokat, mandulatejet,eritritet hozzáadjuk a száraz részhez. Csomómentesre elkeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a keményre vert habot.
Szilikonos sütőformában 180 fokon előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet. Egy tálban a kókuszkrémet ízlés szerinti eritrittel elkeverünk. Hozzáadjuk a szükséges mennyiségű pisztácia vajat (ízlés szerint eltérhet a mennyiség). Ha az arányokkal megvagyunk, elkezdünk hozzá útifűmaghéjat adagolni. Egy adott mennyiség után alaposan keverjük el és hagyjuk kicsit pihenni. Az útifűmaghéjtól szépen besűrűsödik majd a krémünk.
A piskótánkat félbe vágjuk, megtöltjük a krémmel, tetszés szerint díszítjük és tálaljuk.
Patócs Gábor vagyok, a PG’s kitchen Instagram és Facebook oldal kezelője. A testépítés és az egészséges életmód évek óta fontos részét képezi életemnek. Nem tartom magam utóbbi megszállottjának, sokkal inkább egy egészséges egyensúly fenntartására törekszem és ezt a látásmódot igyekszem átadni Követőimnek is. A rohanó hétköznapokban egyszerű, gyorsan elkészíthető (nem utolsó sorban kevés mosogatnivalóval járó), ellenben mégis látványos süteményeket, ételeket igyekszem készíteni. Mindezeket könnyen beszerezhető, minőségi hozzávalókból. Természetesen kíváncsiságom kielégítésére is törekszem, így időnként szívesen kísérletezek kevésbé ismert alapanyagokkal, tapasztalataimat pedig szeretném megosztani Veletek is. Az ételek elkészítése mellett, a gasztrofotózás rejtelmeibe is szenvedélyesen belevettem magam, hogy a legimpozánsabb képekkel tudjam bemutatni Nektek receptjeimet.