Neked sikerült már száraz, morzsalékosra készíteni sütit kókuszlisztből? Nekem már igen, és titkon reménykedem, hogy nem vagyok egyedül?. (Biztos nem, én jelentkezem – szerk.:))
A kókuszliszt igen finom, egészséges – ámde, ha nem bánunk jól vele, akkor elég aljas teremtmény a konyhában… MERT: rengeteg folyadékot vesz fel, még annál is többet, mint elsőre az ember gondolná. A kókuszlisztes szuper-receptek nagy titka tehát az, ha biztosítjuk számára az ideális – azaz elég nedves – környezetet!
Mivel nedvesítsünk?
> Peak-tipp! Erre tök jó megoldás, ha a kókuszliszt mellé banánt, almát teszel, tejtermékeket (joghurt, túró), de a kókuszolaj és a 100%-os Peak magvajak – mogyivaaaaj!!:P – is hálásan segítenek menteni a tésztát! 🙂
És akkor egy működő, NEM SZÁRAZ kókuszlisztes piskóta recept, hogy ne csak a levegőbe beszéljünk…vagyis írjunk!
Ez a recept tökéletes állagú piskótát eredményez – a látszólag túl sok folyadéknak köszönhetően. Nem kell megijedni a sütési idő végén, ha olajosnak tűnik a tészta alja… mire kihűl teljesen felszívja a nedvességet. Könnyen és gyorsan elkészíthető recept hozzáadott fehérjével, glutén, tej és hozzáadott cukor nélkül!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 7 db tojás
- 2 adagolókanál Peak Delicious Whey fehérjepor csokis vagy vaníliás
- 60 gramm kókuszliszt
- 40 gramm holland kakaópor
- ízlés szerint por állagú eritrit
- 140 ml kókuszolaj
- 1 tk szódabikarbóna
- pici friss citromlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 500 ml kókusztej
- 1 tk Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por Salted Caramel 250g
Hozzávalók
|
- Verd fel a tojásokat egy csipet sóval.
- Add hozzá a fehérjét, az eritritet, a száraz hozzávalókat, a kókuszolajat, végül a kevés citromlében elkevert szódabikarbónát. Alaposan dolgozd el.
- Bélelj ki egy kisebb tepsit sütőpapírral és tedd a sütőbe! 25 perc alatt alsó- felső állásban kész lesz a tészta.
- Készíts el a vanília pudingot, édesítsd karamellás Flaw poederrel vagy eritrittel.
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Kókuszlisztes NEM SZÁRAZ piskóta fehérjével? Igen!" című cikkhezNem ajánlom senkinek, hogy ez a recept alapján próbáljon meg a konyhában kísérletezni. Szegény süti vállalhatatlanul szalonnás lett, ehetetlen, ki kellett dobnom.