Ezt a krémest csak össze kell keverni és sütni! Zabliszttel és fehérjével!
Krémes diétásan! Villámgyors, madártejes, fehérjés és zabliszttel készült, szóval simán ehetsz belőle duplán!
Krémes diétásan! Villámgyors, madártejes, fehérjés és zabliszttel készült, szóval simán ehetsz belőle duplán!
-+=
Olvasási idő:2perc
Bármi is a süti-vágy, mindig egészséges és cukormentes alapanyagokkal igyekszem elkészíteni – jelen esetben egy villámgyors keverem-tepsibetöltöm-kisütöm FULL DIÉTÁS intelligens KRÉMESHEZ folyamodtam! Isteni, ahogy a teteje ropog, a közepe krééémes és az alján az izgi vanília réteg megül.
A DIÉTA-titok, hogy liszt helyett Keep Calm kazeint használok MINDIG a receptekbe. Ez az EGYETLEN olyan fehérjepor, ami hasonlóan viselkedik, mint a liszt – azaz JÓ ÁLLAGOT ad és NEM SZÁRÍTJA ki a sütit. A Keep Calm-ba plusz rostok is vannak – emiatt TELÍT, és igazából szerintem ennek köszönhető a jó állag. (Más kazeinek nekem olyan “homokos” hatásúak voltak.)
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
Szuper alternatíva, ha picit meg akarod szorítani a kalóriákat – vagy kicsit könnyedebb nasira vágysz! Miért?
A tojásokat kettékapjuk és a sárgájukat szép habosra keverjük 1-2 kanál eritrittel,
Hozzáadjuk kanalanként a zablisztet, a fehérjét, majd utána a tejet apránként.
A tojások fehérjét ismét egy kis eritrittel kemény habbá verjük.
Kisebb adagokban, óvatosan beleforgatjuk a sárga masszába.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és hideg sütőben kezdjük el sütni úgy, hogy a hőfokot 200 fokra állítjuk. Igen, NEM melegítjük elő a sütőt!!!
30 perc elteltével visszavesszük a hőt 150 fokra és további 30-40 percig sütjük. Tehát összesen 60-70 percet vesz igénybe a sütés, de ez függ a tepsi mélységétől is. Érdemes olyan tepsibe csinálni, amiben magas lesz a krém, akkor szépen kijönnek a szintek. (Én egy kisebbe csináltam).
Önmagában is finom, de kis por-eritrittel vagy cukormentes lekvárral leöntve fenomenális lesz!
Tipp! Érdemes egy éjszakára lehűteni és másnap hidegen enni! Úgy még finomabb!
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.