A karácsony egyik létfontosságú aprósütije a linzer! Hagyományosan sok nem kívánt vajat, cukrot és fehérlisztet tartalmaz… ami ugye nemcsak az alakunkra, de az egészségünkre is káros… így most hoztunk Neked egy fittebb verziót: lenmagliszttel, zabliszttel, kókuszolajjal és édesítővel!
És hogy az unalmas lekváros verzión is túljussunk, így egy mákos-citromos kombót ajánlunk! 🙂
Aki több karácsonyi FITT receptet szeretne, az ne késlekedjen! Limitált ideig elérhető és ingyenes receptes ebook Tőlünk-Neked IDE KATTINTVA megszerezhető! 🙂
Tápérték az egész adagra vonatkozik!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
db
|
- 200 gramm zabliszt
- 3 evőkanál lenmagliszt
- 5 evőkanál mák
- fél dl víz
- 120 gramm kókuszzsír
- 40 gramm négyszeres erősségű édesítő
- 40 gramm cukormentes tejszínes puding
- 1,5 dl víz
- 1 dl tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db citrom leve
- 25 gramm négyszeres erősségű édesítő
Hozzávalók
A tészta
A krém
|
- A tészta hozzávalóit összekeverjük és pár percig állni hagyjuk majd lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Sokkal óvatosabban bánjunk a tésztával mint a hagyományos verziónál mert könnyen morzsolódhat.
- 180 fokra előmelegített tepsibe tesszük őket körülbelül 7-8 percre.
- Közben elkészítjük a krémet. A pudingport elkészítjük a szokásos módon és ízesítjük a citrommal, édesítőszerrel.
- Az elkészült tésztát hagyjuk kihűlni, majd a citromos krémmel összeragasztjuk őket.