-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Volt otthon egy tonhal konzerv, amit már hónapok óta nem volt kedvem megenni… régebben kifejezetten szerettem, de mostanában valahogy nem annyira. Aztán a minap eszembe jutott, hogy milyen jó lenne valami tonhalas tésztás kajához! Ez lett az eredménye.

Mindenkinek ajánlom, aki mondjuk hulla fáradtan, munka és/vagy edzés után egy laktató, mégis egészséges szuper tápértékű – és ami igazán fontos – villám vacsira vágyik!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Tápanyagadatok
Tonhalas, gombás, olivabogyós spagetti
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 469 Ebből zsírsavak (kcal) 135
% DV (napi érték)*
Összes zsír 15g 23%
Szénhidrát 41g 14%
Fehérje 36g 72%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 100 gramm durum spagetti tészta
  • 150 gramm tonhal konzerv (sós lében, nem olajos!)
  • 200 gramm paradicsom püré
  • 200 gramm csiperkegomba
  • 100 gramm zöld olivabogyó
  • 50 gramm sajt
  • 1 db hagyma
  • só, bors, fokhagyma
  • olaszos fűszerek
  • EZ Coat olaj spray
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 100 gramm durum spagetti tészta
  • 150 gramm tonhal konzerv (sós lében, nem olajos!)
  • 200 gramm paradicsom püré
  • 200 gramm csiperkegomba
  • 100 gramm zöld olivabogyó
  • 50 gramm sajt
  • 1 db hagyma
  • só, bors, fokhagyma
  • olaszos fűszerek
  • EZ Coat olaj spray
Elkészítés
  1. A tésztának forralj vizet, majd főzd 10-12 percig.
  2. Közben készítsd el a tonhalas szószt. Ehhez először pucold meg és aprítsd fel kis kockákra a hagymát, majd pirítsd meg egy serpenyőben, amit előzőleg befújtál EZ-coat olajsprayvel vagy vékonyan kikentél kókuszolajjal.
  3. Ha friss gombát használsz, tisztítsd meg és vagdosd fel, amíg a hagyma picit átsül, majd add hozzá azt is. Ha fagyasztott vagy konzerv gombával dolgozol, akkor először a tonhalat majd a paradicsompürét add a hagymához és csak utána a gombát.
  4. Fűszerezésnek a són és a borson kívül fokhagymát és olaszos fűszereket ajánlok.
  5. Mikor elkészült a szósz, keverd hozzá az olajbogyókat. Vigyázz, hogy magozottat válassz, én nem figyeltem és teleraktam magos bogyókkal a kajám. 🙁
  6. Tálalás: kanalazd a szószt a tésztára majd szórd meg reszelt sajttal!

Nasi recept ITT!

tonhalas spagetti

Olaszos tonhalas spagetti

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.