-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Valami egyszerűen elkészíthető, mégsem unalmas, sütőben süthető csirkemelles ételt szerettem volna készíteni.

Valahogy eszembe jutott a feta sajt, mert régen ettem, így azt mindenképp bele akartam csempészni a receptbe. Aztán láttam a boltban szép nagy gombaszeleteket és paradicsomokat leárazva, úgyhogy az is eldőlt, hogy milyen zöldségeket teszek hozzá. A húsparadicsom – nevéhez méltóan – nagyon passzol a csirkéhez, kellemes, paradicsomos levet enged, amivel szaftosabb és pikánsabb lesz a pipihusi 🙂

A tetejére még tettem mozzarellát is, csak hogy még több íz keverdjen benne. Sajttal mehet bőséggel – mert a relatív magasabb zsírbevitelt a nulla kalóriás EZ Coat olajspray-vel és sok-sok zöldsalival simán kompenzálod!

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

Tápanyagadatok
PARADICSOMOS CSIRKEMELL
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 192 Ebből zsírsavak (kcal) 63
% DV (napi érték)*
Összes zsír 7,5g 11%
Szénhidrát 6,5g 2%
Fehérje 26g 52%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 6 szelet csirkemell filé (kb. 450 g)
  • 300 gramm csiperke gomba
  • 2 db húsparadicsom
  • 2 db lilahagyma
  • 100 gramm feta sajt
  • 6 szelet füstölt mozzarella
  • EZ Coat olaj spray
  • só, bors
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 6 szelet csirkemell filé (kb. 450 g)
  • 300 gramm csiperke gomba
  • 2 db húsparadicsom
  • 2 db lilahagyma
  • 100 gramm feta sajt
  • 6 szelet füstölt mozzarella
  • EZ Coat olaj spray
  • só, bors
Elkészítés
  1. Egy tepsit fújj be olajsprayvel, majd helyezd bele sorba a csirkemell szeleteket. Enyhén sózd és borsozd meg őket.
  2. A hagymát pucold meg és szeleteld fel, majd szórd a hússzeletekre. Gombából én olyat vettem, amit direkt sütésre szántak és nagy szeletekben volt, így azt is csak rátettem a húsra. Ha nem ilyened van, akkor mosd meg, majd vágd nagyobb szeletekre/darabkákra a gombafejeket.
  3. A paradicsomot szintén vágd nagy gerezdekre és tedd a tepsibe.
  4. A fetát morzsold a zöldségekre, végül jöhetnek a mozzarella szeletek.
  5. Kb. fél óra-40 perc alatt süsd készre 180 °C-os sütőben. Akkor van kész, ha a teteján megpirult a sajt.
  6. Tálald rizzsel és salátával vagy savanyúsággal!

Több csirke recept ITT!

paradicsomos csirkemell

sajtos paradicsomos csirkemell

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.