Az új Peak termékek közül egyértelműen a pisztáciakrém lett a NAGY Ő, a nagy kedvenc!!! Azon kívül, hogy brutál finom és egészséges (bár ez önmagában elegendő, nemde?!) – most mégis pár érdekességgel szeretnénk feltuningolni a hírnevét, hogy miért is ez lesz a legtutibb edzés előtti nasid!
A pisztácia mint NO-fokozó? 🙂
Igazi edzés előtti snack, hiszen a pisztácia valóságos arginin raktár! Ha nem tudod, akkor most megtudod! :): az arginin fontos szerepet játszik a szervezet anyacsere folyamatában és segíti a nitrogén-oxid (NO) szint növelésében. Az NO szint növelése pedig fokozza a vérkeringést, így több tápanyag hasznosul, és jut el az izomzathoz – nem hiába az NO-fokozók a legnépszerűbb edzés előtti kiegészítőink!
A másik jó dolog! A pisztácia rengeteg egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz – ők a jó fajta zsírok, melyek könnyen elégnek, és nem halmozódnak fel.
Szóval! Jön most egy szuper edzés előtti pohárkrém recept: málnával, csokis krémmel, túróval… no meg a két aduásszal: a madártejes Keep Calm Caseinnel, és az edzés előtti energiabombával, a Peak pisztáciavajjal!
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
kis pohár
|
- 125 gramm zsírszegény krémtúró
- 15 gramm Peak Slim Keep Calm Casein fehérjepor madártej ízben
- 100 gramm görög joghurt
- 30 gramm zabkorpa
- 5 gramm zsírszegény kakaópor
- 30 gramm Peak Pistachio 100% pisztáciavaj
- 60 gramm málna
Hozzávalók
|
- A pohárkrémnek kétféle rétege lesz: az egyik csokis-pisztáciakrémes zabkorpás, a másik madártej ízű, túrós-joghurtos.
- A csokis krémhez a zabkorpát keverd össze a kakaóval, öntsd fel kb. 2 dl (vagy picit több) vízzel és lassú tűzön főzd krémessé. Ha tejbegríz-szerű az állaga, akkor készen van.
- Hagyd picit hűlni, majd keverd hozzá a pisztáciakrémet. Ez édes, de ha te még édesebben szeretnéd a desszertet, ízlés szerint keverj bele édesítőt.
- A túrós krém elkészítése még egyszerűbb: keverd össze a túrót, a joghurtot és a fehérjeport. Ha túl sűrű lenne, pici vizet is adj hozzá. Ha nem kaptál krémes túrót, akkor egyszerűen botmixer segítségével a rögös túró és a joghurt összemixelésével is simává tudod tenni a krémet!
- Most következik a kreatívabb része a dolognak: rétegezd kis poharakba a krémeket és a málnát. Először jöhet egy-két evőkanál csokis-zabos krém, utána túrókrém, majd egy maréknyi málna. Végül újra a krémek, a pohárkák tetejére pedig pár szem málna és pisztácia darabkák.
- Tedd a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek.
Rákóczi túrós proteines pohárkrém jöhet?
Akkor IDE kattints a receptért!