-+=
Olvasási idő: 2 percEgy egyszerű vizes piskóta nem lehet rossz választás, tetszés szerint variálhatjuk hiszen rengeteg sütemény/torta alapja.
Én már évek óta fehérliszt helyett zabliszttel készítem és most sem volt ez másképp.
Az eredmény ugyanolyan finom, puha piskóta 🙂
Az új puncsos Peak krém önmagában is isteni, de úgy voltam vele a maradékot felhasználom valamihez, úgyhogy ezzel dobtam most fel ezt a pudingos, joghurtos krémet.
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
tepsi
|
Hozzávalók
Piskótához
- 4 db tojás
- 4 púpos ek zabliszt
- 4 ek víz
- 5 ek eritrit
- 1 tk sütőpor
- 1-2 ek holland kakaópor
Pudingos krémhez
- 2 csomag puncs pudingpor cukormentes
- Fél liter tej
- 1 ek rumaroma
- 2 ek Peak Punch Cream - Csokidarabos puncskrém
- 400 g 12%-os tejföl vagy Skyr joghurt
- eritrit ízlés szerint
Hozzávalók
Piskótához
Pudingos krémhez
|
Elkészítés
- A pudingot megfőzzük a szokásos módon és hagyjuk kihűlni. (Takarjuk le úgy folpack-al, hogy közvetlenül a pudinghoz simuljon, így nem képződik a tetején egy vastagabb réteg.)
- Amint kihűlt keverjük hozzá a joghurtot és gépi habverővel alaposan dolgozzuk el.
- A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját édesítőszerrel és a vízzel keverjük el . A fehérhét verjük kemény habbá.
- A lisztet a sütőporral, kakaóporral szintén elkeverjük majd apránként (folyamatosan kevergetve) a tojássárgájás masszához adjuk.
- Végül mehet bele a felvert tojásfehérje is és óvatos mozdulatokkal elkeverjük amíg egynemű masszát nem kapunk.
- Egy kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokon körülbelül 15 perc alatt készre sütjük,majd hagyjuk kihűlni.
- A piskótát ketté vágjuk és megkenjük a pudingos krémmel. Egy kis idő jót tesz neki a hűtőben de akár rögtön is fogyasztható.