Nyáron leginkább olyan desszerteket készítek, amikhez nem szükséges sütő. Ugye ebben a melegben leginkább csak a hideg ételeket/desszerteket kívánjuk – és persze jelen helyzetben a sütő mellőzése energiatakarékos is 🙂
Most is így történt. Volt a hűtőmben egy rakat körte… aztán rápillantottam a Peak rumos csoki krémjére. Hirtelen beugrott a kettő íze együtt. Hmmmm… Valami isteni lehet!?
Minden Peak krémet imádok, de most nekem ez a rumos-csokis kifejezetten ízlik. Kb ilyen abbahagyhatatlan kategória. Én már csak úgy hívom, hogy sport szelet krém!
Nézzétek milyen krémes:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Nagy pite van fan vagyok, így elkészítettem teljesen sütés mentesen.
Mint minden Peak desszertnél, ez is cukormentesen készült és jócskán tunningoltam fehérjével, hiszen van Rumos-csokis slim&beauty protein por kollagénnel ,ami passzol a rumos csokis krémhez, és általában minden sütike piskótájába, vagy kekszek alapjába rakok Yummy Flav Powder ízesítőport hiszen ez nagyon finom ízt ad neki, ráadásul pótolja az édesítőt is.
Ha szereted a rumos-csoki ízvilágot ezt a receptet mindeképp próbáld ki. A tetején lévő párolt körte falatok meg csak dobnak az ízvilágon!
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm cukormentes háztartási keksz
- 20 gramm natúr Skyr joghurt
- 5 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por csokicsók íz 250g
- 1,5 tasak cukormentes csokis puding
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel-choco-rum
- 4 dl növényi tej
- ízlés szerint eritrit
- 20 gramm Peak Choco Rum Cream - Retro rumos csoki krém
- 2 tasak étkezési zselatin
- 4 db nagyobb körte
Hozzávalók
Kekszes alaphoz:
Csokis-rumos krémhez:
Teteje:
|
- A kekszes alap hozzávalóit keverd össze. Ragacsos masszát kapsz majd.
- Majd egyenletesen, szépen, nyomkodd bele egy pite formába úgy, hogy az oldalára is tapassz.
- Ezután főzd meg a pudingot, add hozzá a többi hozzávalót is. Hagyd kihűlni és öntsd a keksz alapra. Várd meg, míg nagyjából megdermed.
- Utolsó lépésként: A körtéket hámozd meg, magozd ki és vágd fel szeletekre. Párold meg, de ne túl puhára, hanem picit roppanósra. Ha kész és kihűlt, csak szépen rakd a rumos-csokis krém tetejére. Hagyd állni a hűtűben még 1 órát és szeletelhető is!