Nyáron leginkább olyan desszerteket készítek, amikhez nem szükséges sütő. Ugye ebben a melegben leginkább csak a hideg ételeket/desszerteket kívánjuk – és persze jelen helyzetben a sütő mellőzése energiatakarékos is 🙂
Most is így történt. Volt a hűtőmben egy rakat körte… aztán rápillantottam a Peak rumos csoki krémjére. Hirtelen beugrott a kettő íze együtt. Hmmmm… Valami isteni lehet!?
Minden Peak krémet imádom, de most nekem ez a rumos-csokis kifejezetten ízlik. Kb ilyen abbahagyhatatlan kategória. Én már csak úgy hívom, hogy sport szelet krém!
Nézzétek milyen krémes:
Nagy pite van fan vagyok, így elkészítettem teljesen sütés mentesen.
Mint minden Peak desszertnél, ez is cukormentesen készült és jócskán tunningoltam fehérjével, hiszen van Rumos-csokis slim&beauty protein por kollagénnel ,ami passzol a rumos csokis krémhez, és általában minden sütike piskótájába, vagy kekszek alapjába rakok Yummy Flav Powder ízesítőport hiszen ez nagyon finom ízt ad neki, ráadásul pótolja az édesítőt is.
Ha szereted a rumos-csoki ízvilágot ezt a receptet mindeképp próbáld ki. A tetején lévő párolt körte falatok meg csak dobnak az ízvilágon!
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 2 óra |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm cukormentes háztartási keksz
- 20 gramm natúr Skyr joghurt
- 5 gramm Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por csokicsók íz 250g
- 1,5 tasak cukormentes csokis puding
- 30 gramm Peak Slim And Beauty Protein fehérjepor zsírégetőkkel és kollagénnel-choco-rum
- 4 dl növényi tej
- ízlés szerint eritrit
- 20 gramm Peak Choco Rum Cream - Retro rumos csoki krém
- 2 tasak étkezési zselatin
- 4 db nagyobb körte
Hozzávalók
Kekszes alaphoz:
Csokis-rumos krémhez:
Teteje:
|
- A kekszes alap hozzávalóit keverd össze. Ragacsos masszát kapsz majd.
- Majd egyenletesen, szépen, nyomkodd bele egy pite formába úgy, hogy az oldalára is tapassz.
- Ezután főzd meg a pudingot, add hozzá a többi hozzávalót is. Hagyd kihűlni és öntsd a keksz alapra. Várd meg, míg nagyjából megdermed.
- Utolsó lépésként: A körtéket hámozd meg, magozd ki és vágd fel szeletekre. Párold meg, de ne túl puhára, hanem picit roppanósra. Ha kész és kihűlt, csak szépen rakd a rumos-csokis krém tetejére. Hagyd állni a hűtűben még 1 órát és szeletelhető is!