Tiramisut készíteni lehet persze precízen, főzött krémmel és saját babapiskótával – de van az úgy, hogy nincs erre kapacitás. Mi épp nagy lakásfelújításban vagyunk – így most minden GYORS és FŐZÉS-SÜTÉS NÉLKÜLI Peak motyómnak hálát adok. Igazából Tejbegrízen élek :)) (Róla mesélek, ha érdekel ITT!)
Na innen jött az ötlet, hogy picit laktatóbbá tegyem… és a felújításhoz szükséges koffeinbevitel is meglegyen… hát miért ne lehetne belőle tejbe-tiramisu?
A Peak Tejbegríz nemcsak azért szupi, mert nem kell főzni – de bizony magas fehérjetartalmú… így a tiramisunk igazából tökéletes tápértékű lesz.
Én hozzá mindig használok Flav Powder kalóriamentes ízesítőt – a kakaós (nyuszikakaós) nagy favorit, illetve az almás pite is. Lehet vinni amúgy KEDVEZMÉNYES CSOMAGBAN IS őket, ITT!
Íme egy VIDEÓS segítség, hogyan csináld meg Te is!
Előkészítés | 5 perc |
Pihentetés | 2-3 óra |
Mennyiség |
adag
|
- 8 db cukormentes gullon keksz
- 50 gramm Peak Milky Grits tejbegríz - 54% fehérjével!
- 200 ml víz
- 1 dl kávé
- 3 kiskanál Peak Yummy Flav Powder cukormentes ízesítő por csokicsók íz 250g
Hozzávalók
|
- Főzz le egy finom, intenzív ízű kávét.
- A tejbegrízt készítsd el: keverd el a port a vízzel egy shakerben - és kész is,
- A kekszeket márts bele egy 5 mp-re a kávéba, majd morzsold a pohár aljára. Én két rétegben csináltam 4-4 keksszel.
- A kekszre öntsd rá a gríz felét, majd újra keksz, és gríz. A kakaót a tetejére szórd - illetve én még a kekszes rétegekre is tettem.