-+=
Olvasási idő: 3 perc

ÚJÍTOTTAM! Nemcsak egy vééégre ELRONTHATATLAN túrógombóc receptet adok oda Neked – de a szénhidráttartalmát is igazából sikerült minimálisra csökkenteni! 

A trükk, hogy a hagyományos liszt vagy dara helyett a SZÉNHIDRÁTSZEGÉNY Peak TEJBEGRÍZT használtam, ami azért segíti a receptet – egyfelől

— jóval jobb tápértékű gombócaink lesznek. Igazából teljesen liszt vagy dara vagy egyéb gyors felszívódású szénhidrát nélkül abszolválhatjuk a feladatot!

— még egy hasznos dolog: a Peak Tejbegríz magas rosttartalmú, emiatt egybe maradnak a gombócok! Ettől még jobban fog összetapadni a massza, ráadásul kalória nélkül növeled a rostos tartalmukat, laktató lesz! A Peak Tejbegríz tele van olyan nedvszívó rostokkal, amik ugye kalóriák nélkül sűríti a kaját – téged meg laktat! (Ezért is van sok zsírégetős Peak termékbe is beletéve – mint például a híres Pyruvat Drinkbe.)

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Természetesen PLUSZ ISZONYAT FINOOOM ízt ad neki a Tejbegríz, a bizonyíték, ennyire kapós…:))

Ehhez a legújabb Peak ízesítőporokat vetettem be, amelyek szinte KALÓRIAMENTESEK, vagyis kb. nulla kalóriával tudsz epret, banánt, mézet vagy csokiiiiis finomságokat varázsolni a kedvenceidből!

Én három ízt szoktam otthon tartani: 

  • egy vaníliását: ami igazából egy “kalóriamentes” vaníliáscukor
  • egy gyümölcsöset: itt épp epreset. Nem azért, mert gyümit enni nagy bűn.. DE nincs mindig otthon, pláne eper… és sokkal intenzívebb ízt ad neki (kalória nélkül) az eeprturmixnak mint sajnos a bolti víz ízű változat… :/
  • a kekszes: ettől idegenkedtem, de imádom! Mintha egy Győri kekszgyárat daráltak volna bele ? Tök jó sajttorta alapokhoz, vagy épp ehhez! Mindenhez, amihez a vajas-keksz kell – elég ez a por, plusz zab!

UPDATE! Mivel MÁSOK is imádják együtt használni a Tejbegríz port és a Flav ízesítőket – ezért beleraktuk őket egy csomagbaamit MA 30%OFF kedvezménnyel még elvihetsz. KATTINTS IDE! (Limitált, hiszen az ízesítőkből mindig csak pár darab érkezik ízenként. Úgyhogy ne vacakolj sokat, megbánni nem fogod!:))


Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
A gombóchoz
A hempergőhöz
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
db
Hozzávalók
A gombóchoz
A hempergőhöz
Elkészítés
  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük - a sárgáját pedig a túróval elkeverjük.
  2. A fehérje felével lazítsuk fel a túrókrémet, majd forgassuk innen már óvatosan egybe az egészet. A szilárd hozzávalókat gyorsan keverjük el - és mehetnek bele a habba.
  3. Hagyjuk állni egy picit.
  4. Kis vajon vagy olajsprayn pirítsuk meg a morzsa hozzávalóit - közben feltesszük a vizet forrni.
  5. Nedves kezekkel gombócokat formálunk, és csatasorba állítva a NAGYON enyhén fortyogó vízbe pateroljuk őket. Fontos hogy CSAK gyöngyözzön a víz, ha túl erős a forrás, szétlöki a golyókat.
  6. Pár perc alatt felbukkannak a gombóckák, így egy szűrővel szépen annyi a dolgunk, hogy kihalásszuk őket, és a hempergőbe dobjuk.

túrógombóc

grízes túrógombóc

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.