A halas kaják eléggé megosztóak – vannak, akik rajonganak érte, még mások inkább az omega-3 tabikból próbálják pótolni a pótolnivalót…:) Node! Hal-rajongóknak figyelem!
Anno, mikor az iskolából éhesen értem haza, általában tészta mindig volt a háznál – és tonhal konzerv is… így ez volt a leggyorsabb dolog, amit összedobhattam! A kedvenc tésztás ételem lett, viszont kiderült, hogy az egészségem megőrzése miatt csökkentett szénhidráttartalmú ételek az ajánlottak. A szénhidrát csökkentése (nem mellőzése!!) egy diétában szinte kötelező dolog, így bárkinek hasznos lehet ez a tésztasaláta recept.
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 100 gramm szénhidrát csökkentett spagetti
- 40 gramm aprított olívás tonhal
- 30 gramm jégsaláta
- ízlés szerint Walden Farms kalóriamentes majonéz tanyasi üveg 340g
Hozzávalók
|
- 1. A szokásos módon megfőzzük a tésztát, annyi ideig amennyit a csomagolás ír.
- 2. Egy edénybe öntjük a tonhalat, villával kicsit szétszedjük ha szükséges , egy icipici sóval ízesíthetjük még. Esetleg ha ügyelsz a zsírbevitelre is, az olajat öntsd le a tonhalról.
- 3. A salátát vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a tonhalhoz, átkeverjük.
- 4. Beleöntjük a forró tésztát, ezt is jól keverjük el, hogy az egész tésztára jusson a halból.
- Ízlés szerint kalóriamentes majonézzel is ehetjük!