-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ha van egy tuti és bevált zabpiskóta recepted, akkor Tiéd a világ! Szinte bármilyen finomsággal megtöltheted… gátlástalanul, proteindúsan, színesen, éhesen… vagy épp a hűtőben lévő maradékokat kihasználva 🙂 Nálunk ez épp a túróakcióból visszamaradt pár dobozos túró, a házi citromlekvár… és a mirelitben kicsáklyázott málna volt 🙂

A házi citromlekvár amúgy nagyon egyszerű – de sima citromlével is kiválthatod.

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

4 db citromot kibeleztünk, magtalanitottunk és eritrittel összekeverve sűrűre főztük. Végül átturmixoltuk hogy szép homogén legyen. 🙂 Üvegbe zárva fokozatosan hűtöttük ki, majd… nekiestünk 🙂

Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál eritrit
  • 4 db tojás (L vagy XL)
  • 2 kk sütőpor
  • 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
A krémhez
Előkészítés 15-20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
szelet
Hozzávalók
A piskóta
  • 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál eritrit
  • 4 db tojás (L vagy XL)
  • 2 kk sütőpor
  • 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
A krémhez
Elkészítés
  1. Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel, vízzel, zabliszttel kikevert sütőporral - az utóbbit fokozatosan adagolva, hogy ne legyen csomós. Egy sűrűn folyós homogén masszát kell kapnod, akkor vagy jó!
  2. Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.
  3. Ezután a tojásos lisztes masszát ÓVATOSAN és apránként forgasd bele egy kiskanállal. A végén a legkisebb fokozattal a robotgépen még átpörgettem, hogy teljesen elkeveredjen a massza.
  4. Kókuszolajjal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegítve közepes fokozaton (165-170) 15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!
  5. A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted, azzal könnyen sűrítheted, vagy habfixálóval. Pár málnaszemet hagy meg dekornak!
  6. Ha kihűlt a piskóta, vágd fel, kend meg szépen a krémmel, díszítsd gyümölccsel - és tedd picit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Több egyszerű túrós recept ITT!

torta zabpelyhes piskótából

túrókrémes torta zabpelyhes piskótából

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.