Ha van egy bevált zabpelyhes piskóta receptünk, akkor miénk a világ! Gátlástalanul finoman, proteindúsan, színesen - vagy csak a hűtő maradékait felhasználva variálhatjuk... mondjuk pont egy málnás, citrusos túrókrémmel?
Ha van egy bevált zabpelyhes piskóta receptünk, akkor miénk a világ! Gátlástalanul finoman, proteindúsan, színesen - vagy csak a hűtő maradékait felhasználva variálhatjuk... mondjuk pont egy málnás, citrusos túrókrémmel?
-+=
Olvasási idő:2perc
Ha van egy tuti és bevált zabpiskóta recepted, akkor Tiéd a világ! Szinte bármilyen finomsággal megtöltheted… gátlástalanul, proteindúsan, színesen, éhesen… vagy épp a hűtőben lévő maradékokat kihasználva 🙂 Nálunk ez épp a túróakcióból visszamaradt pár dobozos túró, a házi citromlekvár… és a mirelitben kicsáklyázott málna volt 🙂
A házi citromlekvár amúgy nagyon egyszerű – de sima citromlével is kiválthatod.
Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!
4 db citromot kibeleztünk, magtalanitottunk és eritrittel összekeverve sűrűre főztük. Végül átturmixoltuk hogy szép homogén legyen. 🙂 Üvegbe zárva fokozatosan hűtöttük ki, majd… nekiestünk 🙂
Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel, vízzel, zabliszttel kikevert sütőporral - az utóbbit fokozatosan adagolva, hogy ne legyen csomós. Egy sűrűn folyós homogén masszát kell kapnod, akkor vagy jó!
Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.
Ezután a tojásos lisztes masszát ÓVATOSAN és apránként forgasd bele egy kiskanállal. A végén a legkisebb fokozattal a robotgépen még átpörgettem, hogy teljesen elkeveredjen a massza.
Kókuszolajjal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegítve közepes fokozaton (165-170) 15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!
A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted, azzal könnyen sűrítheted, vagy habfixálóval. Pár málnaszemet hagy meg dekornak!
Ha kihűlt a piskóta, vágd fel, kend meg szépen a krémmel, díszítsd gyümölccsel - és tedd picit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
A Peak főszerkesztője vagyok, mellette pszichológia szakon végeztem, és sportedzőként is évekig tevékenykedtem. Régebben versenyszerűen sportoltam (küzdősportok), így a rendszeres sport, a minőségi étkezés, az erősítés és a tápkiegek az életem részévé váltak.