Ha édes reggelit eszek, az általában zabkása fehérjével, némi gyümölccsel és valamilyen egészséges zsírforrással, mondjuk magokkal. Most egy “trópusi” változatot mutatok mangóval, hozzá illő fehérjeporral és kókusz chips-szel.
Miért szeretjük…áhhh, egyenesen rajongunk…a zabos reggelekért?
A zabkása igazi aduász, hosszan tartó energia bomba, ami nagyon finom és rengeteg módon variálható. Ha Te már veteránabb vagy a zab-álásban, akkor nem állhatsz meg azon a szinten hogy csupán fehérjével (ne adj’ég csak tejjel??) tuningolod a reggelid. Jöjjön pár újítás, amivel a fehérjés zabkásád mindig megunhatatlanul változatos marad!
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 50 gramm zabpehely
- 30 gramm Peak Whey Selection fehérjepor mangó-lime
- 1 db mangó
- pici víz
- díszítéshez kókuszchips. lime
Hozzávalók
|
- A zabpelyhet tedd egy müzlis tálba, adj hozzá egy csipet sót (segít kihozni az édes ízeket), engedj rá picit több vizet, mint amennyi ellepi, majd mikróban kb, ½ perc alatt főzd készre.
- A mangót pucold meg és vágd kockákra. A szebbre sikerült darabokat tedd félre - kellenek dísznek - a többit keverd a zabhoz.
- A fehérjeport is keverd a zabkásába, majd díszítsd ki a tetejét mangó kockákkal, lime szeletekkel és kókusz chipsz-szel.