Nagy császármorzsa rajongó vagyok – kifejezetten az osztrák smarnit szeretem (nem a magyar dara-cuccot…) – olyan mint egy pihepuha palacsinta felhőcskék!!!
Az eredeti recept bár isteni finom, sajnos zsírdús, és csak szénhidrátból áll a tészta szinte… szóval picit átalakítottam:
- ez proteindús, a hozzáadott fehérje és túró miatt
- cukormentes
- fehérliszt mentes
- bátran megeheted az egészet, nem fog “elnehezülni” a hasad!
(Mindenki morzsa rajongó:))
Íme egy VIDEÓS segítség, hogyan csináld meg Te is – ez egy túrómentes, csak kazeinre és zablisztre alapozó recept, a technika ugyanez, és ezt is kipróbálhatod!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 250 gramm túró
- 100 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 30 gramm Peak Keep Calm Casein fehérjepor csokis sütikrém ízben
- 3 db tojás
- 100 ml tej
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint áfonya
- pár fújás PAM Canola kalóriamentes olajspray vagy MCT vagy kókuszolaj
Hozzávalók
A császármorzsához
A serpenyő fújáshoz:
|
- A tojásokat válaszd ketté, verd fel a fehérjét. A sárgáját a túróval keverd ki, majd a tejjel. Keverd össze a sárgás részt a fehlrjével ÓVATOSAN, majd mehet bele a zabliszt és a fehérje, végül az áfonya.
- Egy kalóriamentes olajsprayvel kifújt teflonba öntsd a masszát és várd meg alacsonyabb lángon, még az alja megsül.
- Ha kész, szórd meg por-eritrittel, ehetsz mellé gyümölcsöt és cukormentes lekvárt!