-+=
Olvasási idő: < 1 percA zabmuffin különlegessége, hogy plusz zsír nélkül is omlós is finom lesz! Tudod mi a titka? Hát a belecsempészett cukkini!
Miért jó egy süteménybe cukkinit tenni?
- Az íze teljesen semleges, nem fogod érezni a cukkini ízét.
- Magas a rosttartalma, így a szénhidrát felszívódást tudod lassítani.
- A zabból, vagy palacsinta porból kevesebb mennyiség kell az ételhez, ha cukkinit használsz. Vagyis kevesebb a kalória, mégis laktatóbb.
- A cukkininek köszönhetően igazán krémes süteményt kapsz!
Tápanyagadatok
Vaníliás epres zabmuffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 69
Ebből zsírsavak (kcal) 18
% DV (napi érték)*
Összes zsír 2,1g
3%
Szénhidrát 6,4g
2%
Fehérje 3,7g
6%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20-25 perc |
Mennyiség |
darab
|
Hozzávalók
- 1 db tojás
- 10 gramm kókuszolaj
- 25 gramm Dia-Wellness édesítőszer 1:4
- 100 gramm natúr joghurt
- 50 gramm zabpehely
- 50 gramm zabliszt
- 50 gramm Szafi reform szénhidrát csökkentett termékekhez rostkeverék
- 1 csomag sütőpor
- 200 ml cukormentes mandulatej (vagy bármilyen növényi tej)
- 20 gramm Peak Whey Selection fehérjepor vanília
- 100 gramm reszelt cukkini
- 100 gramm eper
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A cukkinit megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- Az eper és a szeletelt mandula kivételével mindent összekeverünk csomómentesre.
- Egy sütőpapírral bélelt hőálló edénybe öntjük a masszát.
- Az epret szeletekre vágjuk, és egyenletesen a massza tetejére tesszük. Megszórjuk a tetejét a szeletelt mandulával.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Ha kihűlt porrá őrölt eritrittel (vagy más természetes édesítővel) megszórjuk.