Paradicsomos húsgombóc az egyik nagy kedvencem és megkerülhetetlen klasszikus !
Ahány ház, annyi szokás. Van aki nem túl tolakodó paradicsomlével készíti, én szeretem az erőteljes paradicsom ízt, így sűrítménnyel csinálom, és csak enyhén hígítom.
A hagyományos húsgombóc helyett most egy jóval gyorsabb megoldást választottam.
A Peak fasírtpora tökéletes megoldásnak bizonyult.
- Jó megoldás azoknak akik szigorúbb diétát követnek, hiszen a rizst teljes egészében elhagyjuk.
- A fasírtpor pedig gluténmentes zabpehelylisztet és bambuszrostot tartalmaz, hogy szépen összeálljon és laktató legyen!
- A hozzáadott marhakollagén pedig növeli a fehérjetartalmat és nem mellesleg jótékony hatással van az ízületeinkre, bőrünkre, bélrendszerünkre csak, hogy néhányat kiemeljek.
- Elkésztéséhez pedig csak egy kis víz kell és már főzhetjük is.
Peak TIPP: A finom vega fasírtot CSOMAGBAN éri meg legjobban vinni, mert a GIGA 35%OFF kedvezményhez MCT olaj is jár a csomagban, amiben kisütheted FULL DIÉTÁSAN a fasírtokat! Ez az olaj „speciális” MCT zsírsavakból áll, ami nemhogy nem rakódik le feleslegként, de az anyagcserét is pörgeti!!! Salátákra is öntheted! A 35%OFF Fasírt és MCT csomgért KATTINTS IDE!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 300 g cukormentes sűrített paradicsompüré
- Féj fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyna
- só,bors ízlés szerint
- 50 g Peak MeatBalls with collagen - fasírt (por)
- 40 ml víz
Hozzávalók
A szószhoz:
A gombóchoz
|
- A hagymát felaprítjuk és egy kevés olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát és így is keverünk rajta párat.
- Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, lefedjük és közepes fokozaton főzzük tovább.
- Közben a fasírtport összekeverjük a vízzel, jól összedolgozzuk és 6 kis gombócot formázunk belőle. Ezt bő, forrásban lévő vízbe tesszük és addig fűzzük amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
- Ha elkészültek a gombócok, félretesszük őket egy tányérra. A főzővízből pedig adunk egy keveset (ízlés szerint, mennyire szeretnétek sűrűre vagy hígra) a paradicsomszószhoz amivel pár percig tovább fűzzük. Ha véletlenül több vizet adtatok hozzá nem gond, forraljátok el róla.
- Ha késznek ítéljük a szószt, akkor adjuk hozzá a gombócokat és ízlés szerinti körettel tálalható is.