-+=
Olvasási idő: 2 perc

Paradicsomos húsgombóc az egyik nagy kedvencem és megkerülhetetlen klasszikus !

Ahány ház, annyi szokás. Van aki nem túl tolakodó paradicsomlével készíti, én szeretem az erőteljes paradicsom ízt, így sűrítménnyel csinálom, és csak enyhén hígítom.

A hagyományos húsgombóc helyett most egy jóval gyorsabb megoldást választottam.
A Peak fasírtpora tökéletes megoldásnak bizonyult.

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

  • Jó megoldás azoknak akik szigorúbb diétát követnek, hiszen a rizst teljes egészében elhagyjuk.
  • A fasírtpor pedig gluténmentes zabpehelylisztet és bambuszrostot tartalmaz, hogy szépen összeálljon és laktató legyen!
  • A hozzáadott marhakollagén pedig növeli a fehérjetartalmat és nem mellesleg jótékony hatással van az ízületeinkre, bőrünkre, bélrendszerünkre csak, hogy néhányat kiemeljek.
  • Elkésztéséhez pedig csak egy kis víz kell és már főzhetjük is.

Peak TIPP: A finom vega fasírtot CSOMAGBAN éri meg legjobban vinni, mert a GIGA 35%OFF kedvezményhez MCT olaj is jár a csomagban, amiben kisütheted FULL DIÉTÁSAN a fasírtokat! Ez az olaj „speciális” MCT zsírsavakból áll, ami nemhogy nem rakódik le feleslegként, de az anyagcserét is pörgeti!!! Salátákra is öntheted! A 35%OFF Fasírt és MCT csomgért KATTINTS IDE!

 

Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A szószhoz:
  • 300 g cukormentes sűrített paradicsompüré
  • Féj fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyna
  • só,bors ízlés szerint
A gombóchoz
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
A szószhoz:
  • 300 g cukormentes sűrített paradicsompüré
  • Féj fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyna
  • só,bors ízlés szerint
A gombóchoz
Elkészítés
  1. A hagymát felaprítjuk és egy kevés olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát és így is keverünk rajta párat.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, lefedjük és közepes fokozaton főzzük tovább.
  3. Közben a fasírtport összekeverjük a vízzel, jól összedolgozzuk és 6 kis gombócot formázunk belőle. Ezt bő, forrásban lévő vízbe tesszük és addig fűzzük amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
  4. Ha elkészültek a gombócok, félretesszük őket egy tányérra. A főzővízből pedig adunk egy keveset (ízlés szerint, mennyire szeretnétek sűrűre vagy hígra) a paradicsomszószhoz amivel pár percig tovább fűzzük. Ha véletlenül több vizet adtatok hozzá nem gond, forraljátok el róla.
  5. Ha késznek ítéljük a szószt, akkor adjuk hozzá a gombócokat és ízlés szerinti körettel tálalható is.

Vega Húsgombóc

Paradicsomos vega húsgombóc

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.