-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ezzel a sütivel a célom, hogy még több Vegán és gluténmentes termék megismertetése az emberekkel. Nem beszélve arról, hogy klassz és mutatós dolgot készíthetsz vele az ünnepekre, hiszen a muffinok egyszerre idézik a tél szépségét… a havas tájat 🙂

Szükséged lesz muffin papírokra, vagy szilikon muffin formára. Használj konyhai kis mérleget, mert nagyon fontos a mennyiségeket betartani!

Tápanyagadatok
Vegán és gluténmentes vaníliás jégkirálynő muffin
Mennyiség egy adagban
Energia (kcal) 255 Ebből zsírsavak (kcal) 90
% DV (napi érték)*
Összes zsír 10,6g 15%
Szénhidrát 36g 12%
Fehérje 1,6g 2%
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).

33,5% OFF mindenre a Peakshopban! Kezd az ÚJ évet, még egészségesebben, a Peakkel!

Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 160 gramm Vegán gluténmentes lisztkeverék vagy más diétádnak megfelelő liszt
  • 64 gramm kukoricakeményítő
  • 144 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • 2 gramm szódabikarbóna
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • pici
  • 3 dl növényi tej
  • 120 gramm Vegán laktózmentes vaj (legyen puha, szoba-hőmérsékletű)
  • 2 teáskanál vanília aroma
A krémhez
Díszítéshez
  • kókuszchips
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Pihentetés 1 óra
Mennyiség
darab
Hozzávalók
A tésztához
  • 160 gramm Vegán gluténmentes lisztkeverék vagy más diétádnak megfelelő liszt
  • 64 gramm kukoricakeményítő
  • 144 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • 2 gramm szódabikarbóna
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • pici
  • 3 dl növényi tej
  • 120 gramm Vegán laktózmentes vaj (legyen puha, szoba-hőmérsékletű)
  • 2 teáskanál vanília aroma
A krémhez
Díszítéshez
  • kókuszchips
Elkészítés
  1. A tészta elkészítéséhez a lisztet, keményítőt, cukrot, szódabikarbónát, sütőport, sót egy nagy edénybe öntjük és jól átkeverjük.
  2. Egy másik nagy edénybe a vajat és a rizstejet. Fontos, hogy a vajat melegítsük fel, szinte az olaj állagához hasonlítson. Beleöntjük a vanília aromát is.
  3. A száraz hozzávalókhoz öntjük a folyékonyat, és az egészet kézi habverővel szép krémessé keverjük.
  4. Muffin formákba töltjük - kb. a forma háromnegyedéig rakjuk a tésztát. Nekem 35 perc alatt lett kész, de ez függ a sütőtől is, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy nem-e ragacsos még. 45 percig hagyjuk kihűlni, majd 15 percre rakjuk a hűtőbe.
  5. A krém elkészítéséhez a puha vajat egy tálban kézi habverővel krémessé verjük, először a porédesítő felét keverjük bele, majd a másik felét is. Majd a 30 g fehérjeport. Jöhet bele az egy kanál rizstej és a vanília aroma. Szép fehér krémmé verjük.
  6. (Ha nem lennénk megelégedve az állaggal, nem elég krémes, túl folyékony, túl sűrű, 2 kanál mascarpone krémmel javíthatunk rajta, bár az nem teljesen Vegán) Egy kicsit ezt is hűtőbe tehetjük.
  7. Majd a krémet a muffinokra kenjük, végül szépen kidíszítjük kókusz chipsszel.

Több vegan recept ITT!

vegán muffin

vegán gluténmentes muffin

 

 

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.