Ugye nem lehet nekikezdeni az őszi és majd téli szezonnak úgy, hogy ne legyen egy tuti kókuszgolyszli recept a tarsolyunkban? Pár hozzávaló, egy aprítógép, és máris lehet begolyózni 😉
A recept szinte mindenkinek opcionális: nyersdiétában, vegan étrendben is tökéletes, azon túl liszt, cukor és akár gluténmentesen is elkészítheted!
Szerintem reggel a legjobb fogyasztani, erőt és lendületet ad egy nehéz nap megkezdéséhez. 🙂
Variáld a golyókat – tedd még diétásabbá és fehérje dúsabbá! Hogy? ÍGY!
A kakaópor és a kávé helyettesítésére bátran használhatod valamelyik ízben ide passzoló Peak fehérjeport vagy Peak proteinnel tuningolt kávéport, ezzel növelheted a fehérje tartalmat és a tápanyagértéket. 🙂
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra |
Mennyiség |
darab
|
- 16 db datolya
- 2,5 dl (1 pohár - 95 g) (gluténmentes) zabpehely
- 1.5 teáskanál kávé
- 2 teáskanál (5 g) holland kakaópor
- 3 evőkanál folyékony kókuszolaj
- 1 dl kókusztej
- 10 gramm kókuszreszelék
Hozzávalók
|
- Az aprítógépben először a zabot finomra aprítjuk, de a zabszemek egészben sem zavaróak, a zab egyébként rostban és tápanyagban gazdag . a datolyákkal is ugyanígy teszünk, bár én párat kicsit nagyobb darabokra hagytam. Ezután minden hozzávaló mehet bele az aprítógépbe.
- Vizes kézzel tetszőleges méretű golyókat formázunk a masszából, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk, de lehet diót, goji bogyót, mindenféle magvakat használni.
- Kb. 10 darabot kapunk ebből a hozzávaló mennyiségből. Pihenhet a hűtőbe 1 órácskát, a ragadós massza kellően megdermed, és egy iszonyatosan finom krémes golyóba haraphatunk.
- Tipp: Készítsd el este, egy éjszaka alatt megszilárdul és istenien összeérnek az ízek. A másnap reggeli edzés előtt gyorsan be is tudsz kapni belőle egyet, kettőt. Vagy esetleg mindet.