Az amerikai palacsinta, a gofri, a cupcake mellett van még egy apróság, a whoopie pie ami szintén az amerikaiak egyik nagy kedvence. A hagyományos verzió puha kakaós tésztája az édes mascarpone krémmel könnyen levesz bárkit a lábáról.
Érdemes kipróbálni, hiszen méretéből, formájából adódóan például könnyen szállítható (ha például vendégségbe visszük) és nagyon jól mutat egy kis tálkára halmozva is 🙂 Nem egy bonyolult desszert és gyorsan el is készül.
Nagyon könnyű megreformálni is, ahogy azt én is tettem. A tésztája lehet csokis, világos de tehetünk bele cukkinit, édesburgonyát vagy sütőtököt is. Működik zabliszttel, teljes kiőrlésű liszttel, tönkölybúza liszttel is, bátran lehet próbálkozni.
A napokban kaptam ajándékba két sütőtököt úgyhogy nálam nem volt kérdés, hogy mi kerül a kis sütiszendvicsekbe 🙂
Tölteléknek megmaradt a mascarpone, light verzióban amibe az egyik kedvenc ízesítésű (madártejes) kazeinemet tettem.
Előkészítés | 20 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
db
|
- 180 g zabliszt
- 250 g sütőtök pürésítve
- 1 db tojás
- Fél ek fahéj
- Fél tk sütőpor
- Fél tk gyömbér
- Egy csipet só
- Két csipet őrölt szegfűszeg
- 100 g kókuszzsír
- 100 g kókuszvirágcukor
- 150 g light mascarpone
- 50 g Peak Keep Calm Dessert Casein fehérjepor madártej ízben Ha édesebben szeretnétek akkor persze mehet több is.
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
|
- Egy tálban összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd hozzáadjuk a már szintén összekevert nedves hozzávalókat is, végül pedig a sült, pürésített sütőtököt.
- Egy zacskóba töltjük a masszát, a sarkán egy kis lyukat vágunk és tetszőleges (kb 3-5 cm átmérőjű) méretű adagokat nyomunk a sütőpapírra, amit aztán nedves kézzel kicsit lelapítunk. Ezt 180 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
- Közben a krémhez összekeverjük a mascarponét a fehérjeporral.
- Majd ha kihűltek a whoopiek akkor a krémmel összeragasztjuk őket.