Van egy nagyon jó zabpalacsinta receptem, amit többféle töltelékkel el szoktam készíteni. Most épp palacsintát akartam enni és gondoltam, belecsempészem a receptbe az új ruby csokis Slim Secret Proteint is. Szerintem nagyon illik hozzá az erdeigyümölcs, így lekváros palacsintákat készítettem protein öntettel.
Tipp!!! Aki még a palacsinta tészta összeállításától is retteg, azoknak még kényelmesebb, totál instant megoldás a Peak palacsinta por! 🙂
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 15 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 75 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- szénsavas víz
- 100 gramm cukormentes erdeigyümölcsös lekvár
- 25 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor Unicorn Pink Chocolate Edition
Hozzávalók
A palacsintához
A sütéshez
Töltelék + öntet:
|
- A zabpehelylisztet keverd össze a tejjel, a tojással egy csipet sóval és annyi ásványvízzel, hogy palacsintatészta állagot kapj.
- Süsd ki a palacsintákat egy EZ Coat olajsprayvel befújt, vagy kókuszolajjal kikent serpenyőben. 2-3 palacsintánként újra kell picit olajozni. Összesen 6-8 palacsinta lesz a tésztából. Ahogy fogy a tészta, picit sűrűsödni fog, így közben is érdemes pici vízzel hígítani rajta.
- A töltelék nálam Anyukám vegyes piros gyümölcsös lekvárja volt, az öntet pedig egy kevéske vízzel pudingosra kikevert ruby csokis fehérje. A fehérjekrém is kiváló tölteléknek, akár magában, akár a lekvárral együtt. 😉