Nagyon szeretem a mexikói konyhát. Ha tél van, akkor a babosat, ha nyár van, akkor a paradicsomos receptjeit veszem elő. Ez a salsa recept egy kicsit a magam képére lett formálva, ugyanis azon szerencsések közé tartozom, akik kimehetnek a kertjükbe a friss hozzávalókért. Íme, a kertem receptje alternatívával. 🙂
Hozzávalók:
- 4 db tomatillo
- 1 db fürtös paradicsom
- 2 db indigo rose paradicsom (vagy bármilyen színes koktélparadicsom)
- 1 evőkanál Peak MCT olaj
- 0,5 lime leve
- félmaréknyi friss ananász bazsalikom (vagy sima)
- 0,5 kávéskanál só
- 1 kisebb kaliforniai paprika (vagy a csípős imádók jalapeño paprikát)
- 1 kis fej lilahagyma
Elkészítés:
Nagyon egyszerű az elkészítése: vágjunk mindent össze mini kockákra (ha lehet, a paradicsomot ne trancsírozzuk vágás közben)
Az összes hozzávalót tegyük egy fedeles edénybe, keverjük össze, majd rakjuk a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Kész is!
Tortilla-s húsokhoz, chipsekhez, kétszersültekhez nagyon finom!
100 g salsa 69.2 kcal-t, 1.6 g fehérjét, 6.7 g szénhidrátot és 4.1 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat a nyár ízeihez! 🙂