Rengeteg diétás és egészséges étel, sütemény alapja a túró. Szinte megunhatatlan, és az elkészítési módja mondhatni végtelen. Szeretek a konyhában „varázsolni”, de azért szeretem azokat a recepteket, amiket rövid idő alatt el lehet készíteni, viszonylag kevés összetevőből. Íme, az egyik gyöngyszem! Mutatós, nem mellesleg nagyon finom és nem gyarapítja a zsírpárnákat!
Túrópuding
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 25 dkg zsírszegény túró
- 3 ek. 10%-os tejszín
- 5 ek. édesítő
- 2 ek. zabkorpa
- 2 ek. zabliszt vagy kókuszliszt
- 1-2 ek. rum
- ízlés szerint vaníliakivonat
- 1 kicsi só
Sült túrópuding recept
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és készíts elő 4-5 db kivajazott, kilisztezett szuflé formát vagy hőálló csészét. Kisebb szilikonformát, esetleg szilikon muffin formát is használhatsz. Vajazni, lisztezni nem kell, de többet készíts ötnél.
A tojásokat válaszd szét egy-egy tálba. A sárgájához keverd hozzá a túrót és a többi hozzávalót. A tojásfehérjét egy pici sóval verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós masszába. Kanalazd bele a formákba, és a formák méretétől függően kb. 15-20 percre tedd a sütőbe.
Ha megsültek, kicsit hagyd hűlni, majd borítsd ki a formából és már habzsolhatod is a finom és alakbarát túrópudingodat! Ha igényled, készíthetsz hozzá öntetet vagy dobd fel Walden Farms kalóriamentes csokisziruppal!
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Pudingot sütni is lehet! Próbáld ki a varázslatot egy könnyű sült túrópuding keretein belül!" című cikkhezSziasztok! Sima muffinsütő forma nem jó hozzá? 🙁 Nem jönne ki belőle sütés után? Köszönöm előre is!
Szia Judit, ha a muffinsütő „tepsire” gondolsz csak úgy natúr, szerintem az is jó lesz, csak alaposan vajazd és lisztezd ki! Az alját is. 🙂 Sok sikert, és majd írj, hogyan sikerült!
Köszi a választ! 🙂 Azóta már többször is elkészítettem – nagyon bejövős 🙂 – de sajnos a simán kikent (elvileg teflonos) muffintepsibe eléggé „beleépül”, ahogy a muffinpapírba is… Na nem baj, ettől még nagyon finom, köszönjük a receptet! 🙂
Egészségedre Judit!:)
Szia Judit, nagyon örülök, hogy ízlik és köszönöm a visszajelzésed. Ezek szerint megéri beruházni esetleg szuflé formára, mert abból némileg könnyebben ki lehet ügyeskedni. 🙂 Ha egy vékony kést vagy spatulát óvatosan becsúsztatsz a forma és a süti közé és megpróbálod körbevágni apró mozdulatokkal (picit eltávolítani őket egymástól), lehet, hogy könnyebben kicsusszan a formából. Kellemes sütögetést! 😉
Szia Judit! Dehogynem, nyugodtan használj hozzá akár muffinformát. Ha nem teflonos vagy szilikonos, akkor kicsit „olajozd” meg sütés előtt.:)
A tegnapi adagot úgy készítettem, hogy jó alaposan kikentem kókuszolajjal és szórtam bele zablisztet, így kis rásegítéssel, de egész könnyen és egyben kijöttek a formából. 🙂
Örülök, Judit! 🙂 Látod, gyakorlat teszi a mestert! 😀