A sütőtök egy nagyon ízletes őszi zöldség, akár gyümölcsnek is lehetne nevezni. Igen sokoldalúan el lehet készíteni, ezen az oldalon is számos sütőtökös recepttel találkozhatsz. Gondoltad volna, hogy palacsintát is lehet belőle sütni? Kísértetiesen hasonlít a banán alapú testvérére, viszont ez sokkal finomabb és mutatósabb is. Szerencsére hatalmas kertünk van rengeteg gyümölcsfával, így idén nyáron is több mint 100 üveg lekvárt főztem be, 100% természetes édesítővel, eritritollal és steviával. A kajszi nem minden évben terem, de még mindig van pár üveggel, amit 3 éve raktam el. Így legutóbb a sütőtökös palacsintához kibontottam egyet, hogy harmonizáljon a csodálatos ízével-színével.
Palacsinta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 350 g sütőtök sütve
- 150 g zabpehelyliszt (vagy kávédarálóm darált zabpehely)
- 200 g natúr joghurt
- 1 kk. fahéj
- a sütéshez kókuszzsír vagy EZ-Coat olajspray
Sütőtökös palacsinta
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót rakd egy nagyobb tálba és turmixold össze. Lehet, kicsit túl sűrűnek érzed a tésztát, de ne aggódj, ilyennek kell lennie.
2. Addig turmixold, amíg teljesen nem lesz homogén állaga.
3. Minden egyes palacsintasütésnél fújj a serpenyőbe EZ-Coat olaj spray-t, vagy hevíts fel egy kis mennyiségű kókuszzsírt.
4. Süss kisebb palacsintákat, akkor biztos meg tudod fordítani.
Tálaláshoz diétás lekvárt ajánlok, de nagyon finom úgyis, ha kis vízzel sűrűre kikeversz fehérjeport és azzal locsolod meg. Akár gyümölcsökkel is megszórhatod, olyan lesz, mint egy amerikai pancake.
Na, újítasz picit a palacsinta fogalmán?
VAGY! Miért életmentő a Peak palacsintapor Neked? Lényegesen leegyszerűsítheted a folyamatot, és tuti biztosra sikerül a fehérjés palacsintád! Hogy?
Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal és a zab méricskélésével – és ha épp nincs otthon tojás vagy tej… akkor szuper, ha a szekrénybe vár egy készre összeállított 56% fehérjetartalmú cukor-, laktóz, gluténmentes palacsinta por! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted!