Ha unod a natúr csirkemellet, vagy valami könnyen elcsomagolható, szinte bárhol fogyasztható ételre vágysz, tetszeni fog ez a recept.
Csirke
Hozzávalók (15 db kisebb muffinformához):
- 200 g csirkemell filé
- 100 g sovány krémfehér- vagy fetasajt
- 100 g sovány krémtúró
- • 1 tojás
- 40 g zabkorpa
- • 20 g szezámmagliszt
- 5 g szezámmag
- 1 kk. szódabikarbóna
- fűszerek ízlés szerint (fokhagyma, só, bors, piros paprika)
- 1 dl víz
Csirke recept
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra.
A csirkemellet vágd fel apró darabokra, majd add hozzá a sajtot, túrót, tojást, vizet és fűszereket. Botmixerrel turmixold homogén masszává. A zabkorpát és a szezámmaglisztet keverd össze, majd add hozzá a leturmixolt húsos masszát és keverd össze, végül adagold szilikon muffinformákba.
A tetejüket szórd meg szezámmaggal.
Süsd őket aranybarnára. Az enyémek kb. 20 perc alatt elkészültek.
Hidegen, friss salátával nagyon finomak.
1 db muffin tápanyagtartalma:
58 kcal, 6,3 g fehérje, 2,2 g szénhidrát, 2,4 g zsír
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Szezámmagos csirkemuffin, hogy ne mindig csak az édességről szóljon az élet!" című cikkhezJol nez ki.