Az egyik kedvenc édességem a Pavlova torta, tudom, ezt már mondtam. Pont ezért akartam több ízben is kipróbálni, és a múltkori Dietellás változat után egy gyümölcsös ízvilágú, vaníliás-fehérjés-kiwi ötvözetben is elkészítettem. Őszintén megmondom, nem tudok választani. 🙂
Hozzávalók a habcsók alaphoz:
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 100 g por állagú eritrit
- 1 ek. fehérborecet (de én már elkészítettem sima ecettel is)
A sütőt melegítsük elő 150 fokra. A tojásfehérjét kezdjük el habosítani a csipet sóval. Mikor a tojás már habos, de még nem kemény hab, akkor adjuk hozzá a por állagú eritritet és a fehérborecetet. Ezután verjük kemény, fényes habbá a fehérjét. Ha már szép kemény és fényes a hab, akkor előkészítünk egy sütőlemezt, melyre szilikonos sütőpapírt teszünk, és arra kaparjuk ki a tojáshabot és egy spatula vagy kanál segítségével formázzunk belőle magas kör alakokat. Nekem ebből a mennyiségből 6 darab jött ki. Tegyük be az előmelegített sütőbe és 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le és további fél órát hagyjuk benne. Amíg hűl, lehet kicsit össze fog esni, de ez normális. Amikor már teljesen kihűlt a Pavlova, elkezdhetjük ízesíteni, díszíteni.
Tetejére:
- 1 cs. vanília ízű pudingpor
- 3,5 dl rizstej (ez lehet másfajta tej is)
- 3 ek. eritrit
- 2 ek. Peak Whey Delicious vaníliás fehérjepor
- 3 db kiwi
A vanília pudingpor megfőzzük az édesítővel, tejjel és a fehérjével. Hagyjuk hűlni, majd rákanalazzuk a habcsókunk tetejére, amit megszórunk tetszés szerint darabokra vágott kivivel.
TIPP: Természetesen elkészíthető másfajta pudinggal vagy gyümölccsel is.