-+=
Olvasási idő: 2 perc

Ez a desszert a kedvenced lesz, mert időtakarékos és annyira finom, hogy véged lesz, ha megkóstolod!

Szinte mindenkivel előfordul, hogy nincs kedve sütni, főzni, de mégis úgy beleharapna egy finom sütibe.
Ha a megszokott desszertekre és a fehérjeturmixra sem vágysz már, akkor ez a recept pont neked való!

Nincs szükség sok összetevőre, az elkészítése is nagyon egyszerű és a sütéssel sem kell bajlódni.
A kókusz és a kávé pedig annyira jól harmonizál, hogy nem lehet abba hagyni! 🙂

30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!

Végezetül pedig néhány szó a zselatin és kollagén  fogyasztásról. 
A zselatin gyulladásgátló és öregedésgátló tulajdonságokkal bíró táplálék, melynek további előnye az egyedülálló és gyulladáscsökkentő aminosav profil.
Bár a zselatin legegészségesebb forrása a házilag készült csontleves (mivel ásványi anyagokat is tartalmaz), a többi boltban kapható verzió kényelmes módszert kínálnak arra, hogy ne kelljen minden nap levest főznöd.

A hidrolizált kollagén eléréséhez a kollagént sokkal intenzívebben dolgozzák fel, amelynek hatására lényegében a fehérjék még kisebb részekre bomlanak le. Mindkettő ugyanazokból az aminosavakból áll, csak kémiai tulajdonságaik különböznek. Előnyei legfőképpen az aminosavaknak köszönhetők. Az ember emésztőrendszere ugyanazon aminosavakká képes lebontani a zselatint is, és a hidrolizált kollagént is, így hát az egészségre gyakorolt hatásukat tekintve szinte mindegy, hogy melyik formáját fogyasztjuk.
Ugyanakkor néhányan azt tapasztalhatják, hogy a hidrolizált formát könnyebben emésztik meg.

Bármelyiket is választod -legyen az kollagén italpor, zselatin vagy húsleves-  karban tartja az emésztésedet, a bőröd állapotát, az ízületeidet és az egész testedet kívül-belül.

 

Előkészítés 10 perc
Pihentetés 6-8 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 2 db lapzselatin
  • 2 dl kókusztej
  • 3 tk főzött kávé
  • 2 dl kókusztejszín
Előkészítés 10 perc
Pihentetés 6-8 óra
Mennyiség
adag
Hozzávalók
  • 2 db lapzselatin
  • 2 dl kókusztej
  • 3 tk főzött kávé
  • 2 dl kókusztejszín
Elkészítés
  1. A lapzselatinokat (külön-külön) ujjnyi hideg vízbe áztatjuk pár percre.
  2. A folyékony hozzávalókat egy edénybe ötjük és forrásig melegítjük, majd lehúzzuk a tűzről.
  3. A zselatin lapokat kivesszük a vízből, alaposan kinyomkodjuk és a beletesszük a többi hozzávalóhoz az edénybe. Addig kevergetjük amíg fel nem oldódik.
  4. Ezután nincs más mint kiválasztani a tetszőleges formákat, poharakat és igazságosan elosztani bennük.
  5. Egy éjszakára mehet a hűtőbe és másnap fogyaszthatjuk is!

Panna cotta

Kávés panna cotta

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.