Ez a desszert a kedvenced lesz, mert időtakarékos és annyira finom, hogy véged lesz, ha megkóstolod!
Szinte mindenkivel előfordul, hogy nincs kedve sütni, főzni, de mégis úgy beleharapna egy finom sütibe.
Ha a megszokott desszertekre és a fehérjeturmixra sem vágysz már, akkor ez a recept pont neked való!
Nincs szükség sok összetevőre, az elkészítése is nagyon egyszerű és a sütéssel sem kell bajlódni.
A kókusz és a kávé pedig annyira jól harmonizál, hogy nem lehet abba hagyni! 🙂
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Végezetül pedig néhány szó a zselatin és kollagén fogyasztásról.
A zselatin gyulladásgátló és öregedésgátló tulajdonságokkal bíró táplálék, melynek további előnye az egyedülálló és gyulladáscsökkentő aminosav profil.
Bár a zselatin legegészségesebb forrása a házilag készült csontleves (mivel ásványi anyagokat is tartalmaz), a többi boltban kapható verzió kényelmes módszert kínálnak arra, hogy ne kelljen minden nap levest főznöd.
A hidrolizált kollagén eléréséhez a kollagént sokkal intenzívebben dolgozzák fel, amelynek hatására lényegében a fehérjék még kisebb részekre bomlanak le. Mindkettő ugyanazokból az aminosavakból áll, csak kémiai tulajdonságaik különböznek. Előnyei legfőképpen az aminosavaknak köszönhetők. Az ember emésztőrendszere ugyanazon aminosavakká képes lebontani a zselatint is, és a hidrolizált kollagént is, így hát az egészségre gyakorolt hatásukat tekintve szinte mindegy, hogy melyik formáját fogyasztjuk.
Ugyanakkor néhányan azt tapasztalhatják, hogy a hidrolizált formát könnyebben emésztik meg.
Bármelyiket is választod -legyen az kollagén italpor, zselatin vagy húsleves- karban tartja az emésztésedet, a bőröd állapotát, az ízületeidet és az egész testedet kívül-belül.
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 6-8 óra |
Mennyiség |
adag
|
- 2 db lapzselatin
- 2 dl kókusztej
- 3 tk főzött kávé
- 2 dl kókusztejszín
Hozzávalók
|
- A lapzselatinokat (külön-külön) ujjnyi hideg vízbe áztatjuk pár percre.
- A folyékony hozzávalókat egy edénybe ötjük és forrásig melegítjük, majd lehúzzuk a tűzről.
- A zselatin lapokat kivesszük a vízből, alaposan kinyomkodjuk és a beletesszük a többi hozzávalóhoz az edénybe. Addig kevergetjük amíg fel nem oldódik.
- Ezután nincs más mint kiválasztani a tetszőleges formákat, poharakat és igazságosan elosztani bennük.
- Egy éjszakára mehet a hűtőbe és másnap fogyaszthatjuk is!