-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Télen mindannyian vágyunk egy kis „lélekmelengetésre”. Ezt most egy klasszikus recepttel fogjuk elérni, méghozzá gombából. Fogyasztása minimális kalóriabevitellel jár, fehérjéje pedig tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. A legtöbb gomba 90% vizet, nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz. Így bátran eheted, ha éppen diétázol is.

Gombaleves

Hozzávalók:

  • 250 g csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 liter víz
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • kókuszzsír

Gombaleves diétásan

Elkészítése:

1. Pucold meg a hagymát, vágd fel karikákra

2. Mosd le a gombát és vágd fel apró darabokra és néhányat hosszában, szeletekre.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

3. Ezt a pár darabot tegyél félre, ezt fogod majd chipsnek kisütni.

4. Egy lábosban hevíts egy kis kókuszzsírt és dinszteld meg a hagymát

5. Ha a hagyma elkészült, dobd rá a gombát és párold meg. Jó sok vizet fog ereszteni, ebben párold.

6. Ha a leve már elfőtt, öntsd hozzá a vizet és abban főzd, míg megpuhul. Fűszerezd ízlés szerint, mindenképpen sózd meg.

7. Közben egy serpenyőben süsd aranybarnára gombaszeleteket.

8. Ha megfőtt a leves, egy botmixerrel – vagy egy turmixgépbe is öntheted – pépesítsd.

9. Szórd rá a gombachipseket.

Próbáld ki Te is ezt az egyszerű receptet!

gombaleves-teli-recept

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!