Közeleg az ünnep és nem tudod, mit készíts a vendégeknek, ami ráadásul fehérjében és értékes zsírsavakban is gazdag? Szeretnél valami könnyűt, gyorsat és olyan ételt, amivel le is tudod nyűgözni a vendégeidet? Íme egy recept, amivel biztosan sikert aratsz.
Kaszinótojás
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 1 avokádó
- só, bors
- citrom leve
- fűszerek ízlés szerint
Avokádós kaszinótojás
Elkészítése:
A tojásokat tedd egy lábasba, öntsd fel vízzel, hogy ellepje mindegyiket. Forrástól számítva 10 percig főzd.
Közben készítsd el az avokádókrémet. Vágd félbe az avokádót, kanállal szedd ki a húsát. Jól nyomkodd szét, fűszerezd, majd locsold meg a citrom levével.
Amikor a tojások megfőttek, tedd hideg víz alá, hűtsd le.
Pucold meg a tojásokat a héjától, majd vágd ketté és szedd ki a sárgáját. Ezt még keverd bele az avokádókrémbe. A félbevágott főtt fehérjékbe halmozz bele az avokádókrémből, díszítheted pirospaprikával, chili porral.
Ne felejtsd el szépen, ízlésesen tálalni!