Sokan mondják, hogy el kell hagynod a süteményeket édességeket, ha testépítést folytatsz vagy akár diétázol. Itt egy jó recept arra az esetre, ha figyelsz az alacsony cukor- és zsírfogyasztásra, de mégis ennél egy ínycsiklandó édességet.
Almás pite
Amire szükséged lesz a tésztához:
- 200 g szénhidrát-csökkentett liszt
- édesítő (nálam 25 g négyszeres erejű)
- 50 g kókuszolaj
- 1 kisebb tojás
- 4 ek. kókusztej
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Fehérjés almás pite
Töltelékhez szerezd be az alábbiakat:
- alma
- fahéj
- édesítő
- 1 ek. vanília aroma
- 30 g nyílgyökérliszt
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba, majd alaposan gyúrd össze. Ha szükséges, adhatsz hozzá kevés kókusztejet (először úgy tűnhet, nem áll össze). Oszd két részre, 30 percet pihentesd.
Addig készítsd el a tölteléket. Az almát pucold meg, reszeld le – ha nincs kedved, elég, ha kisebb kockákra felvágod. Tedd fel főzni, önts alá vizet. A nyílgyökérlisztet, az édesítőt, fahéjat, vanília aromát vízzel alaposan keverd csomómentesre, majd öntsd az almára.
Tipp: tegyél egy adag-30 g vaníliás fehérjeport is az almához, ettől egy kicsit kocsonyásabb és egyben finomabb ízvilágot kapsz.
Ha megfőtt az alma, a tésztát nyújtsd ki, szórj rá kevés zabpelyhet, hogy ne ázzon át. Mehet rá a tölteléket, majd fedd be a tészta másik felével. Kend meg tojással, és süsd aranybarnára. Sütőtől függően kb. 180 fokon süsd 30 percet.
Jó étvágyat!