Ugye Te is szereted a rántott csirkecombot? De már unod, hogy miután megetted még órákig kell emésztened és olyan nehéz lesz tőle a gyomrod? Nem szereted, hogy egy fél napot kell szellőztetni az olajszag után az egész lakást és ez a kellemetlen szag már szinte a bútorokba is beette magát? Akkor neked ajánlom a következő receptet, ahol egy finom, de ugyanakkor egészséges rántott csirkecomb receptet mutatok be. Az elkészítés hasonló a rántott csirkemellhez, de azért van benne újdonság is.
Diétás csirkecomb
Hozzávalók:
- 1 tálca, kb. 600 g csirkecomb
- zabpehelyliszt
- 2 tojás
- zabkorpa
- só
- kókuszzsír vagy olayspray
- barna rizs
Diétás csirkecomb rántva
Elkészítése:
1. Most meg a csirkecombokat és fejtsd le róla a bőrét és sózd meg!
2. Tedd külön kis tálakba vagy tányérra a zabpehelylisztet, a felvert tojást és a zabkorpát!
3. Forgasd meg a húsokat először a zabpehelylisztben, utána a tojásban, végül a zabkorpában!
Érdemes egy két villát használni a művelethez, így viszonylag megúszod a koszolást.
4. A serpenyőbe tegyél annyi kókuszzsírt, hogy kb. félig elfedje a húsokat és melegítsd fel! Ez
nem éppen kókuszzsír kímélő recept.
5. Süsd ki a húsokat a kókuszzsírban!
6. Főzd meg a barnarizst! Barnarizs helyett más rizs, vagy saláta például.
Íme, az eredmény:
Próbáld ki Te is ezt a receptet!
Peak Man – Legény Árpi, olvasói bejegyzés
Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon!