Sokan mondják, hogy el kell hagynod a süteményeket, édességeket, ha testépítést folytatsz vagy akár diétázol. Nos, itt egy jó recept, arra az esetre, ha figyelsz az alacsony cukor- és zsírfogyasztásra, de ezek mellett mégis szeretnél egy ínycsiklandó édességet elfogyasztani.
Hozzávalók a pite tésztához:
- 150 g szénhidrát-csökkentett liszt
- 50 g fehérjepor, lehetőleg valami sűrűbb állagú
- édesítő (nálam 25 g négyszeres erejű)
- 50 g kókuszolaj
- 1 kisebb tojás
- 4 ek. kókusztej
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4-5 nagyobb alma
- fahéj
- édesítő – ízlés szerint, attól függően, mennyire édesre szeretnéd
- 1 ek. vanília aroma
- 50 g vaníliás fehérjepor – kazein, vagy kevert típus
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba, majd gyúrd össze. Ha szükséges, adhatsz hozzá kevés kókusztejet (először úgy tűnhet, nem áll össze). Vedd két részre, és pihentesd a tésztát 30 percet.
Addig készítsd el a tölteléket. Az almát pucold meg, reszeld le. Ízesítsd fahéjjal és édesítővel, majd tedd fel párolni. Miután alaposan megpuhult, a fehérjeport keverd ki kevés vízzel és öntsd hozzá az almához. Keverd össze, még egy kicsit hagyd a tűzön. 2-3 perc után le is veheted, és tedd félre hűlni.
Addig a tésztát nyújtsd ki, egyik felét tedd a kókuszzsírral kikent tepsibe. Jöhet rá a töltelék, majd fedd be a tészta másik felével. Szurkáld meg villával, kend meg tojássárgájával és előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Ez sütőtől függően kb. 30-40 perc lesz, 180 fokon.
Várd meg azért, amíg kihűl, mert gyomorfájdalom lesz a következménye, ha forrón neki is esel!