Régi klasszikus, használható, normális szénhidrátforrásként. Friss, ropogós és nincs inzulincsúcsod tőle. Süss gofrit!
Gofri
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 2-4 deciliter rizstej
- 1 zacskó sütőpor
- agavé-szirup (ízlésed szerint)
- kókuszzsír
Gofri fehérjével
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját verd fel az agavé sziruppal. Öntsd hozzá a lisztet, a sütőport, majd a rizstejet. Alaposan keverd össze. Verd fel a tojásfehérjét és óvatosan add hozzá a masszához. Melegítsd elő a gofrisütőt, legyen forró. Vékony szilikon ecsettel vagy klasszikus tollal vékonyan kend meg a sütőfelületet kókuszzsírral. Jöhet a tészta bele. Ha zöld a lámpa, kész a gofrid.
Tipp: Öntsd nyakon proteinből kikevert öntettel vagy kalóriamentes juharsziruppal!
Jó étvágyat!