Palacsinta. Erről az esetek nagy részében neked is az édes töltelékű, sima fehér lisztes tálalások juthatnak eszedbe, de talán emlékszel rá – néhány hónappal ezelőtti cikkemben említettem, hogy érdemes a csaló étkezésedet is okosan megválasztanod. Olyan szempontok alapján, amik részben támogatják a regenerációdat és az anabolizmust a szervezetedben az élvezetek mellett. A mostani opció egy olyan recept, ahol ez abszolút szempontként szerepel.
Rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 60-80 dkg csirkehús, az étrendednek megfelelően combfilé vagy mellfilé
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- mozzarella
- 15%-os tejföl
- petrezselyem
A palacsinta tésztához:
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 2 tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
Húsos rakott palacsinta
Elkészítés:
Fűszerezd be a húst gyros fűszerrel, pirítsd le nagy szeletekben, majd szeleteld fel ujjnyi csíkokra. A tejfölt hígítsd vízzel és aprítsd bele a fokhagymát. Ízlésed szerint szeleteld fel a vöröshagymákat. Keverd be a palacsintatésztát, süss ki egy darabot.
Kezdődik a rétegezés. 1 palacsinta, halmozz rá húst, sok hagymát és kend meg tejföllel. Folytasd így tovább, 3 emeletig. A tetejére vágj vékony paradicsomszeleteket és reszelj mozzarellát. 200 fokra mehet sütőbe a sajt olvadásáig. Amikor kivetted, szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.
Ezzel abszolút nem üres kalóriákat viszel be. Az egyetlen kérdéses összetevő a tejföl, de ennyit megengedhetsz magadnak Te is. Magyaros hatás, de racionálisan.
Jó étvágyat!