Gondoltál már arra, hogy a sárgarépából is lehet levest készíteni? Itt az ősz, a sokszor borongós, esős idő és ilyenkor jól esik a testnek, léleknek egy kis leves. A sárgarépának magas a káliumtartalma, enyhe vízhajtó hatású, ezáltal segít az esetleges hasi és csípőtájéki úszógumi eltüntetésében. Íme, egy egyszerű recept, amit gyorsan elkészíthetsz és rendkívül ízletes.
Sárgarépa leves
Hozzávalók:
- 7 db közepes nagyságú sárgarépa
- 1 db közepes hagyma
- 250 ml zsírszegény főzőtejszín
- 400 ml víz
- só, bors ízlés szerint
- kókuszzsír
Sárgarépa krémleves
Elkészítése:
Hevíts egy lábosban kókuszzsírt és dobd rá az apróra vágott hagymát.
Pucold meg és szeleteld fel a répát. Próbáld meg egyenlő darabokra vágni, hogy nagyjából egy időben tudjon megpuhulni.
Öntsd fel vízzel és addig főzd, míg a répák teljesen puhák nem lesznek.
Sózd és borsozd ízlésed szerint, de fontos, hogy nagyon ne fűszerezd, mert a lényeg, hogy a levesnek sárgarépa íze legyen. Ezért sem teszünk bele más zöldséget a hagymán kívül. Ha megpuhult a répa, öntsd fel a főzőtejszínnel, még kicsit kavargasd meg.
Fogj egy botmixert vagy öntsd bele egy turmixgépbe és turmixold simára. Kitűnő étel, mely a diétádba is beilleszthető, persze ha szigorúan diétázol, akkor a főzőtejszínt hagyd ki belőle.
Próbáld ki Te is ezt a lélekmelengető levest!