Sárgarépa krémleves a borongós őszi napokra

Gondoltál már arra, hogy a sárgarépából is lehet levest készíteni? Itt az ősz, a sokszor borongós, esős idő és ilyenkor jól esik a testnek, léleknek egy kis leves. A sárgarépának magas a káliumtartalma, enyhe vízhajtó hatású, ezáltal segít az esetleges hasi és csípőtájéki úszógumi eltüntetésében. Íme, egy egyszerű recept, amit gyorsan elkészíthetsz és rendkívül ízletes.

Sárgarépa leves

Hozzávalók:

  • 7 db közepes nagyságú sárgarépa
  • 1 db közepes hagyma
  • 250 ml zsírszegény főzőtejszín
  • 400 ml víz
  • só, bors ízlés szerint
  • kókuszzsír

Sárgarépa krémleves

Elkészítése:

Hevíts egy lábosban kókuszzsírt és dobd rá az apróra vágott hagymát.

Pucold meg és szeleteld fel a répát. Próbáld meg egyenlő darabokra vágni, hogy nagyjából egy időben tudjon megpuhulni.

Öntsd fel vízzel és addig főzd, míg a répák teljesen puhák nem lesznek.

Sózd és borsozd ízlésed szerint, de fontos, hogy nagyon ne fűszerezd, mert a lényeg, hogy a levesnek sárgarépa íze legyen. Ezért sem teszünk bele más zöldséget a hagymán kívül. Ha megpuhult a répa, öntsd fel a főzőtejszínnel, még kicsit kavargasd meg.

Fogj egy botmixert vagy öntsd bele egy turmixgépbe és turmixold simára. Kitűnő étel, mely a diétádba is beilleszthető, persze ha szigorúan diétázol, akkor a főzőtejszínt hagyd ki belőle.

Próbáld ki Te is ezt a lélekmelengető levest!

sargarepa-kremleves-recept

Legény Árpád

A Peak tartalomfejlesztője vagyok és biológus. 2011 óta foglalkozom informatikával is, azaz a Peaknél mindenféle elemzéssel járó munkát szeretettel végezhetek.
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások
Sárgarépa krémleves a borongós őszi napokra
4 szavazat, 4.00 átl. szavazat (81% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Sárgarépa krémleves a borongós őszi napokra
4 szavazat, 4.00 átl. szavazat (81% pont)
903
Peak konyha
, ,