-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A karácsonyi menü egyik szerves része a hal. Biztosan kerül az asztalotokra halászlé (ponty) és még szenteste vagy karácsony másnapján szokás valamilyen egyéb halat is enni. Íme, egy recept a sült harcsa, és krumplipüré helyett most a köret legyen ezúttal zellerpüré.

Sült harcsa

Hozzávalók:

  • 70 dkg afrikai harcsa
  • pirospaprika
  • zabpehelyliszt
  • 500g (egy nagy fej) zellergyökér
  • 2 dl kókusztej vagy sima tej
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kókuszzsír

Sült harcsa recept

Elkészítése:

A harcsafilét kockázd fel. A szálka miatt ne aggódj, nem lesz benne.

50% OFF (minden 2.) + AJÁNDÉK diétás Dió v. Mákkrém is a Tiéd - cukimentes ROLÓVAL!

Kockázd fel a zellert és tedd fel főni.

Sózd be picit, a halat, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, borsozd,

Forgasd meg a befűszerezett halat a paprikás zabpehelylisztben.

Süsd ki az így bepanírozott halat kókuszzsírban.

A megfőtt zellert szűrd le, majd öntsd rá a kókusztejet. Botmixerrel turmixold össze, közben fűszerezd ízlés szerint a pürét.

Próbáld ki ezt a receptet, lepd meg vele a szeretteid, vidd el, ha vendégségbe mész!

paprikas_sult_harcsa_recept

Vidd bátran, örülünk, hogy adhatunk neked!