Paprikás zabpehelylisztben sült harcsa zellerpürével!

A karácsonyi menü egyik szerves része a hal. Biztosan kerül az asztalotokra halászlé (ponty) és még szenteste vagy karácsony másnapján szokás valamilyen egyéb halat is enni. Íme, egy recept a sült harcsa, és krumplipüré helyett most a köret legyen ezúttal zellerpüré.

Sült harcsa

Hozzávalók:

  • 70 dkg afrikai harcsa
  • pirospaprika
  • zabpehelyliszt
  • 500g (egy nagy fej) zellergyökér
  • 2 dl kókusztej vagy sima tej
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kókuszzsír

Sült harcsa recept

Elkészítése:

A harcsafilét kockázd fel. A szálka miatt ne aggódj, nem lesz benne.

Kockázd fel a zellert és tedd fel főni.

Sózd be picit, a halat, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, borsozd,

Forgasd meg a befűszerezett halat a paprikás zabpehelylisztben.

Süsd ki az így bepanírozott halat kókuszzsírban.

A megfőtt zellert szűrd le, majd öntsd rá a kókusztejet. Botmixerrel turmixold össze, közben fűszerezd ízlés szerint a pürét.

Próbáld ki ezt a receptet, lepd meg vele a szeretteid, vidd el, ha vendégségbe mész!

paprikas_sult_harcsa_recept

Legény Árpád

A Peak tartalomfejlesztője vagyok és biológus. 2011 óta foglalkozom informatikával is, azaz a Peaknél mindenféle elemzéssel járó munkát szeretettel végezhetek.
Termékek a Peak Shop kínálatából!
Hozzászólások

Tudj meg többet arról, hogyan lehetsz még szebb a Google+ oldalunkon!

Paprikás zabpehelylisztben sült harcsa zellerpürével!
3 szavazat, 3.67 átl. szavazat (77% pont)

Fontos a véleményed! Itt vagyunk, ha van kérdésed!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hozzászólás elküldése előtt kérled add meg a helyes számot *

Paprikás zabpehelylisztben sült harcsa zellerpürével!
3 szavazat, 3.67 átl. szavazat (77% pont)
1606
Peak konyha
, ,