Szereted a főtt húst tormával fogyasztani? Kicsi belőle néha bitang erős, igaz? Rettenetesen jó baktérium- és vírusolő hatása van. Mikor máskor, ha nem ebben a napsütéshiányos, kissé lehangoló időben van erre szükséged?
Egyszerű a dolgod. Bevásárlás után pucolnod, majd reszelned kell. Tedd bele egy pulyaraguba!
Pulykaragu
Hozzávalók:
- fél szál torma
- 2 evőkanál magos, cukormentes mustár
- 200 ml rizstejszín
- só, fehér bors
- 40 dkg pulykamell
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kókuszzsír
- 2 dl víz
Tormás pulykaragu
Elkészítés:
Szeld finomra a hagymát és vágd kockákra a pulykát. Hevített kókuszzsíron pirítsd le őket, majd önts rá 1 dl vizet. Mielőtt elfő a víz, a 3 fokhagymát apróra vágva dobd a serpenyőbe – amint kiadta az illatát jöhet a rizstejszín és a mustár. Sózd, borsozd.
Most jön a torma. Pucold meg, majd reszeld le az egészet. Húzd le a tűzről és mehet a raguba.
Mivel a torma és a mustár rokonlelkek, ez a fogás előfordulhat, hogy egy kicsit megkönnyeztet. Ennek a ragunak ereje van, tejterméktől mentes és magas a fehérjetartalma. Köretnek csinálhatsz hozzá rizst, bulgurt, édesburgonyát vagy bármilyen párolt zöldséget.
Ha egy kicsit pikánsabbra szeretnéd, csepegtess bele lime-ot, mielőtt lehúzod a tűzről.
Jó étvágyat!