A mandulaliszt teszi ezt a palacsintát a Paleo-diétát követők álmává, de mindenkinek ízleni fog! Finom, ínycsiklandozó desszertkülönlegesség.
Az édes élvezet hozzávalói:
- 1,6 dl alacsony zsírtartalmú tej vagy mandulaliszt
- 2 nagy tojás
- 1 érett banán
- 225 g mandulaliszt
- 40 g őrölt lenmag (helyettesítheted zabpehellyel)
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
- 1 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
- ízlés szerint friss, vagy fagyasztott (kiolvasztott) áfonya (helyettesíthető más bogyós gyümölccsel is) –attól függően, hogy mennyire intenzív ízélményre vágysz
Így készítsd el:
1. Helyezd a tejet, a tojást, a banánt, a mandula lisztet, a lenmagot, a fahéjat, a sütőport és a sót egy turmixgépbe, és keverd jó simára. Ha túl sűrű, adj még hozzá egy kis tejet, így biztos tökéletes lesz. Kész is a nyers palacsintatészta.
2. Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon. Tedd bele a vajat és olvaszd fel. Ahhoz mérten, hogy kisebb-vagy nagyobb palacsintákat szeretnél, adagold ki a palacsintatésztát a serpenyőbe, és süsd oldalanként 2 percig, vagy míg aranysárga nem lesz.
3. A díszítéshez a joghurtot és az áfonyát tedd egy turmixgépbe, jól keverd össze.
Ez a krém kerül majd a palacsinták tetejére. Melegen a legfinomabb!
Kalória: 454 kcal, fehérje: 19 g, zsír: 32 g, szénhidrát: 29 gramm 4 fő részére
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Mandulás álompalacsinta joghurtos-áfonyás mártással!" című cikkhezElkeszitettem ahogy le van irva ! Hat sajnos meg kell mondjam egyatalan nem sikerult, a recept nagyon rossz ! Tefal sutom van meg ott sem sult meg ! Pedig kivalo palacsinta suto! Utanna gofri sutot probaltam de azt inkabb le sem irom! Nem ertem hogy miert kell olyan receptet leirni amit nem lehet elkesziteni,idomet, nyersanyagomat hasznaltam el es nem is ettem egy jo palacsitat sem!