Gyermekként az egyik kedvenc édességem volt a máglyarakás. Annyira kiadós, laktató fogás, hogy leginkább leves után, főételként ettük. Megpróbáltam visszaidézni az egykori íz hatást, s szerintem sikerrel jártam – legalábbis a „teszt” adag pillanatok alatt elfogyott.
Máglyarakás
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg sovány túró
- 10 dkg kókuszliszt
- 4 tk. eritrit
- fél tk. szódabikarbóna
- 1 dl kókusztej
- 2 tojás
A töltelékhez:
- 3-4 db alma megpárolva (fahéjjal ízesítve)
- 3 ek. darált dió
- baracklekvár (cukormentes, natúr)
Máglyarakás diétásan
Elkészítés:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Először állítsd össze a tésztát. Mi sem könnyebb ennél, mindent mérj ki egy tálba, majd keverd össze. Egy 29×29 cm nagyságú szilikonos tepsibe lapítsd a masszát.
A megpárolt almákkal borítsd be, kend le lekvárral, majd szórd meg dióval.
200 fokon süsd 20 percig.
A sülési idő alatt verj habot három tojásfehérjéből és egy kis édesítővel, majd 20 perc sütés után óvatosan öntsd a süti tetejére. Told vissza a sütőbe még 10 percre.
Tipp: érdemes a sütőben, nyitott ajtónál hagyni kihűlni a süteményt, így a hab nem fog összeesni.
Jó étvágyat!:)