Biztosan veled is előfordult már, hogy 1-2 banánt túl sokáig tároltál a polcon, megbarnult, megpuhult és már nem szívesen etted meg. Ilyenkor szokott jönni a jó öreg megoldás, a turmix. Most mutatok egy új és finom alternatívát, amivel búcsút mondhatsz a megmaradt banánoknak és még élvezni is fogod! Ne állítom, hogy kalóriamentes, de garantáltan egészséges és vegán!
Palacsinta
Hozzávalók:
- 1 evőkanál chia mag
- 1 evőkanál lenmag (esetleg püré)
- 1 csésze gluténmentes, nagyszemű zabpehely
- 2 csésze zabliszt
- 1 és fél csésze mandulatej (használhatsz kókusz vizet vagy sima vizet is)
- 3 nagy érett banán pürére törve
- 2 mokkáskanál sütőpor
- 2 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál vanília kivonat
- 2 mokkáskanál fahéj
- 1 evőkanál almabor ecet
- 3 evőkanál juharszirup (vagy agave szirup)
- ¾ csésze kókusztej
Feltét lehet: bogyós gyümölcs, banán karikák, kókuszreszelék
Gluténmentes palacsinta
Elkészítés:
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
1. Keverd össze a chia magot, lenmagot és zablisztet egy közepes méretű tálban, majd add hozzá a tejet (vagy vizet). Hagyd a masszát legalább 1 órát állni, de a hűtőben is állhat egy éjszakát.
2. Keverd össze a maradék hozzávalókat közvetlenül sütés előtt. Addig keverd, míg selymes állagú nem lesz. Melegíts fel egy palacsintasütőt és enyhén olajozd ki(legjobb olaj spary-vel). Önts 1/3 csészényi masszát a serpenyőbe és egy spatulával kend közepesen laposra. Süsd mind a két oldalát 3-4 percig, amíg arany barna nem lesz.
3. Forrón tálald a kedvenc feltéteddel.
Ez egy igazán könnyen elkészíthető desszert és biztosan változatosságot hoz a mindennapokba. Remek reggeli sok hasznos tápanyaggal!
Miért életmentő a Peak gluténmentes palacsintapor Neked? Lényegesen leegyszerűsítheted a folyamatot, és tuti biztosra sikerül a fehérjés palacsintád! Hogy?
Ha nem akarsz tökölni a fehérjeporokkal és a zab méricskélésével vagy gluténmentes lisztek beszerzésével… – és ha épp nincs otthon tojás vagy tej… akkor szuper, ha a szekrénybe vár egy készre összeállított 56% fehérjetartalmú cukor-, laktóz, gluténmentes palacsinta por! Ehhez CSAK VÍZ kell, elég összerázni egy shakerben, és máris sütheted!