Egy jó kis hűsítő leves a nyári forróságban nagyon jól tud esni, próbáld ki proteinnel dúsítva.
Meggyleves
Hozzávalók:
- nagy üveg cukormentes meggybefőtt (350 gramm, de természetesen mehet bele több is) vagy friss, magozott meggy
- 2,5 dl rizstej (mehet másfajta tej is vagy csak vízzel is elkészítheted)
- 4 ek. eritrit
- 30 gr Peak Whey Delicious puncs ízű fehérjepor
- 1 cs. puncspuding (de ha mondjuk, csak vaníliás van otthon, az is jó)
- 3 egész fahéj (természetesen lehet több is, ízlés szerint)
- 6-7 szem egész szegfűszeg
- ~ 1,3 liter víz
Protein meggyleves
Elkészítés:
A meggyet saját levével és 1 liter vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk az eritritet, a fahéjat és a szegfűszeget. Az utóbbit teatojásba helyezzük, hogy amikor kész a leves könnyebb legyen eltávolítani.
A pudingport, a fehérjével, a tejjel és a 3 dl vízzel csomómentesre keverjük, ezzel fogjuk sűríteni a levest. Körülbelül 15 perc múlva behabarjuk a meggyet, a pudinggal, jól elkeverjük és összeforraljuk.
Kicsit hagyjuk hűlni, kivesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd irány a hűtő pár órára és már lehet is fogyasztani.
Tipp: Elkészítheted, másfajta gyümölcsökkel, pudinggal vagy fehérjeporral. Én kipróbáltam tejszínes pudinggal és a Peak legújabb Slim Secret citromos fehérjeporával is.