Ki ne szeretné a krémleveseket? Milyen kár, hogy a tejszín amellett, hogy kifejezetten hizlaló étel, sok esetben még a nagyüzemi előállítás miatt hormonszármazékokkal is terhelt! Nem tartom véletlennek, hogy egyre több ember dönt úgy, hogy tartózkodik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásától, és nekik különösen nehéz feladat a szervezetük számára szükséges fehérjefogyasztást biztosítani. Íme egy lehetőség!
Hozzávalók (2 nagyobb vagy 3 kisebb adaghoz):
- 40 dkg csiperke gomba
- 100 g Peak Vegan Protein (semleges ízesítésű ) fehérjepor
- fokhagyma
- zöldpaprika
- pár csepp MCT olaj, esetleg tökmag- vagy lenmagolaj
- + fűszerek (bors, só, szárított petrezselyem és medvehagyma
Elkészítés:
A gombát kevés vízben tegyük fel főni. Nomjuk bele fokhagymát, karikázzuk bele nagy darabokban a zöldpaprikát – de aki jobban szereti chilit is tehet bele, vagy akár teljesen ki is hagyhatja, majd fűszerezzük ízlés szerint.
Amikor a gomba megfőtt, turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a kb. 1-2 deciliter vízzel csomómentesre kevert fehérjeport. Turmixoljuk újra át, majd tegyük vissza, amíg egyszer felforr.
Mikor már elzártuk a lángot csepegtessük meg a kiválasztott olajjal.
Önmagában vagy sült tofudarabokkal, párolt gombával, sült csirkemell kockákkal, reszelt sajttal, krutonnal tálalhatod.
Jó étvágyat!
Hozzászólások
Eddigi hozzászólások a "Gombakrémleves vegán fehérjeporral" című cikkhezDe jó! 🙂 Ez nagyon jó ötlet Ivett! :)) Köszönjük!
Igazán nincs mit. Egyébként bármilyen krémlevessel működne szerintem, bár nálunk a gomba az, ami nagyon fogy:)