A nyírségben nincs is ikonikusabb jelképe a Húsvétnak, mint a sárga túró. Két módon szokták fogyasztani: vagy önmagában desszertként vagy a sonka mellé, néha főtt tojás helyett. Ez a verzió most szénhidrát és laktózmentes, kiemelten fehérje gazdag lesz!
Hozzávalók (kb. 10-12 adaghoz):
- 1 liter laktózmentes tej
- 50 g Slim Secret Protein citromos túró ízben (kb. 3 dl vízzel kikeverve)
- 11 tojás
- reszelt citrom és narancshéj
- kevés eritriol (vagy más diétának megfelelő édesítő)
- kevés frissen facsart citromlé (kb. 1-2 ml)
- + mazsola (nekem kb 5 dkg egy marék)
Elkészítés:
1. Vízzel kiöblített teflonlábasban tegyük fel a tejet az ízesítőkkel melegedni.
2. Keverjük el a proteint a vízzel, és öntsük a melegedő tejhez.
3. Dobjuk bele a mazsolát.
4. Verjük fel márványosra a tojásokat (Tehát ne keveredjen el tökéletesen a fehérje és a sárgája. Ahonnan én származom, azt tartják, hogy az igazán jó háziasszony sárga túrója elkészítés után sem teljesen homogén, látszanak benne a fehérjepöttyök.
5. Amikor a tej már meleg, vegyük le a lángot takarékra, öntsük bele a tojásokat.
6. Folyamatosan keverve, a tojások után rögtön öntsük bele a frissen facsart citromlét.
7. Amikor kicsapódott szűrjük le konyharuhával bélelt tésztaszűrőbe, csepegtessük ki alaposan (jól össze kell kötni a konyharuha csücskeit, és kicsit préselni is a csepegtetés alatt) majd utána hűtőhidegen tároljuk.
Akár ünnepekre, akár a hétköznapok folyamán fogyasztod, kedves egészségedre!