A kakaós kalácsot szerintem sokan szeretitek. Én mindig igyekszem azért ha nem is erősen de azért elrugaszkodni a megszokott dolgoktól. Ez így volt ennél a receptnél is. Nem értem be egy kakaós vagy diós kaláccsal…nekem több kellett…egyedibb kellett.
Volt itthon cukormentes étcsokoládé krém és wheytella többek közt. Adott volt, hogy akkor ezekből készítjük el. Csoki és wheytella?? Tökéletes párosítás 😛
A lányoknak már csak emiatt is biztosan fog tetszeni. DE azért a külseje se egy sima kalácsforma, van benne egy kis csavar, ráadásul ételintoleranciával rendelkező személyek számára is kedvező recept ez. Kíváncsi vagy? Görgess lejjebb!
30% OFF mindenre a Peak Karácsonyi vásárban! Vigyél egészséges dolgokat Karácsonyi Ajándékba, az egész Családodnak!
Használd bátran a recepthez az új, krémes, MENTES Peak étcsokikrémet! Mitől mentes?
– nincs benne cukor
– nincs benne glutén
– nincs benne tejtermék
– nincs benne maltitol
…csak csupa finom csokiiiii! A lehető legkevesebb szénhidráttartalommal!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 40 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 200 gramm Éden Prémium kelt tészta lisztkeverék vagy más diétádnak megfelelő lisztkeverék kelt tésztákhoz
- 200 gramm langyos víz
- 50 gramm eritrit
- 50 gramm Peak Wheytella BIG cukor- és laktózmentes fehérjés mogyorókrém 1 kg
- 50 gramm Peak Slim Dark Choco Cream - cukormentes étcsokoládé krém 350g
Hozzávalók
|
- Keverjük össze a hozzávalókat. Nyújtsuk ki a tésztát majd tetszés szerint kenjük meg wheytellával és az étcsokoládé krémmel.
- Tekerjük fel óvatosan henger alakúra, vágjuk félbe, majd fonjuk össze.
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig, majd további 30 percig 180 fokon végig alsó-felső sütéssel.