-+=
Olvasási idő: < 1 perc

A nyírségben nincs is ikonikusabb jelképe a Húsvétnak, mint a sárga túró. Két módon szokták fogyasztani: vagy önmagában desszertként vagy a sonka mellé, néha főtt tojás helyett. Ez a verzió most szénhidrát és laktózmentes, kiemelten fehérje gazdag lesz!

Hozzávalók (kb. 10-12 adaghoz):

  • 1 liter laktózmentes tej
  • 50 g Slim Secret Protein citromos túró ízben (kb. 3 dl vízzel kikeverve)
  • 11 tojás
  • reszelt citrom és narancshéj
  • kevés eritriol (vagy más diétának megfelelő édesítő)
  • kevés frissen facsart citromlé (kb. 1-2 ml)
  • + mazsola (nekem kb 5 dkg egy marék)

Elkészítés:

1. Vízzel kiöblített teflonlábasban tegyük fel a tejet az ízesítőkkel melegedni.

Dolgozzon helyetted a Zsírégetőd! A Munka Ünnepére: 33% OFF a Peak Zsírégetőidre!

2. Keverjük el a proteint a vízzel, és öntsük a melegedő tejhez.

3. Dobjuk bele a mazsolát.

4. Verjük fel márványosra a tojásokat (Tehát ne keveredjen el tökéletesen a fehérje és a sárgája. Ahonnan én származom, azt tartják, hogy az igazán jó háziasszony sárga túrója elkészítés után sem teljesen homogén, látszanak benne a fehérjepöttyök.

5. Amikor a tej már meleg, vegyük le a lángot takarékra, öntsük bele a tojásokat.

6. Folyamatosan keverve, a tojások után rögtön öntsük bele a frissen facsart citromlét.

7. Amikor kicsapódott szűrjük le konyharuhával bélelt tésztaszűrőbe, csepegtessük ki alaposan (jól össze kell kötni a konyharuha csücskeit, és kicsit préselni is a csepegtetés alatt) majd utána hűtőhidegen tároljuk.

Akár ünnepekre, akár a hétköznapok folyamán fogyasztod, kedves egészségedre!

sárga túró

húsvéti sárga túró

30 napon át minden napra jut 1 fitt recept - ami 5 perces elfoglaltságot kér CSAK Tőled!