Ezt a receptet Andi küldte Nekünk, és már meg is ettük a művét. Ha egy finom diétás sütit ennél vagy a vendégeidet kínálnád vele, akkor itt egy szuper recept, ami biztosan mindenkinek ízleni fog! 🙂 A madeleine története – a legtöbb francia ételhez hasonlóan – nagy ívű és szorosan kötődik a történelemhez. A sütemény ugyanis nem akármilyen konyhán látta meg a napvilágot, hanem Lotaringiában, Stanislaw Leszczynski herceg otthonában. Ez a süti, azonban diétás, azaz a herceg óta nagy változáson esett át.
Mit tegyél bele?
- 5 dkg mandulaliszt
- 1 ek. Poppy Cream mákkrém
- 2 ek. darált mák
- 1 késhegynyi sütőpor
- 2 egész tojás
- 6,5 dkg édesítő
- 9 dkg kókuszzsír
Hogy kell elkészíteni eme bonyolult művet?
A Coconutys verzió esete ugyanaz. mint az előző sütinél, csak mákkrém helyett Coconutyt rakok bele és kókuszreszeléket.
A hozzávalókat összedolgozzuk és formába rakjuk. 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. Tömheted is!