-+=
Olvasási idő: < 1 perc

Jön a nyár és vele együtt a forróság is. Ilyenkor nálunk a friss saláta átveszi a vezetést a főtt ételektől. A következő recept a legújabb kedvencem, mégpedig az öntet miatt. Remélem, neked is ízleni fog! 🙂

Hozzávalók 4 adag salátához:

  • 125 g rukkola
  • fél fej jégsaláta
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 50 g kígyóuborka
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db retek
  • 1 db kisebb újhagyma

Hozzávalók az öntethez:

  • 0,5 dl Peak MCT olaj
  • 3 teáskanál balzsamecet
  • 25 ml szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • oregano ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • só, ha a szójaszósztól nem elég sós, bár nekem nem hiányzott

Elkészítése:

Black Friday! 33% OFF Mindenre a PeakShopban + 1 doboz Cukimentes Szaloncukor is a Tiéd!

1. A jégsalátát tépkedjük bele egy nagyobb tálba, rakjuk hozzá a rukkolát.

2. A zöldségeket ízlés szerint daraboljuk össze, és adjuk hozzá a salátához. Jól forgassuk át.

3. Az öntett hozzávalóit keverjük össze egy külön edényben.

4. Ha egyből fogyasztjuk, akkor nyugodtan öntsük a salátára az öntetet, ha fokozatosan ennénk inkább, mert pl. túl sok a saláta, akkor jobb, ha mindenki a maga kis tányérkájába adja hozzá az öntetet. Külön-külön tárolva hosszabb ideig elállnak a hűtőben.

100 g saláta 97 kcal-t, 1.4 g fehérjét, 7.6 g szénhidrátot és 6.8 g zsírt tartalmaz.

Jó étvágyat!


mct olaj

mct olaj rukkola

Vidd el a BOMBABIZTOS és CUKORMENTES bejgli receptet - amit a Peak CUKRÁSZA készített.