Jön a nyár és vele együtt a forróság is. Ilyenkor nálunk a friss saláta átveszi a vezetést a főtt ételektől. A következő recept a legújabb kedvencem, mégpedig az öntet miatt. Remélem, neked is ízleni fog! 🙂
Hozzávalók 4 adag salátához:
- 125 g rukkola
- fél fej jégsaláta
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 50 g kígyóuborka
- 1 db sárgarépa
- 1 db retek
- 1 db kisebb újhagyma
Hozzávalók az öntethez:
- 0,5 dl Peak MCT olaj
- 3 teáskanál balzsamecet
- 25 ml szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- oregano ízlés szerint
- bazsalikom ízlés szerint
- só, ha a szójaszósztól nem elég sós, bár nekem nem hiányzott
Elkészítése:
1. A jégsalátát tépkedjük bele egy nagyobb tálba, rakjuk hozzá a rukkolát.
2. A zöldségeket ízlés szerint daraboljuk össze, és adjuk hozzá a salátához. Jól forgassuk át.
3. Az öntett hozzávalóit keverjük össze egy külön edényben.
4. Ha egyből fogyasztjuk, akkor nyugodtan öntsük a salátára az öntetet, ha fokozatosan ennénk inkább, mert pl. túl sok a saláta, akkor jobb, ha mindenki a maga kis tányérkájába adja hozzá az öntetet. Külön-külön tárolva hosszabb ideig elállnak a hűtőben.
100 g saláta 97 kcal-t, 1.4 g fehérjét, 7.6 g szénhidrátot és 6.8 g zsírt tartalmaz.
Jó étvágyat!